Antena 3 CNN Politică CTP explică de ce a cerut Iohannis demisia premierului Viorica Dăncilă

CTP explică de ce a cerut Iohannis demisia premierului Viorica Dăncilă

CTP explică de ce a cerut Iohannis demisia premierului Viorica Dăncilă
27 Apr 2018   •   14:43

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat vineri, pentru Agerpres, că solicitarea preşedintelui României, Klaus Iohannis, privind demisia premierului Viorica Dăncilă este "o declaraţie politică, ofensivă, pentru a câştiga capital politic, dar absolut justificată de prestaţia prim-ministrului".

"Este o declaraţie politică ofensivă, pentru a câştiga capital politic, dar este absolut justificată de prestaţia premierului Dăncilă. (...). Preşedintele Klaus Iohannis cere acum demisia premierului Dăncilă pentru, înţeleg, a fi necorespunzător în funcţie. Întrebarea se pune dacă era mai corespunzător în funcţie premierul Dăncilă atunci când a fost numit de domnul preşedinte. Toate datele acestei persoane arătau că nu are nici cea mai mică legătură cu posibila funcţie de prim-ministru, niciun fel de experienţă de conducere, niciun fel de experienţă relaţională, atât internă cât şi externă, dificultăţi majore de exprimare, până la atât greşeli grave de limbă română, greşeli de logică, până la incapacitatea de a comunica", a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că preşedintele nu poate demite premierului, PSD se va opune, iar Viorica Dăncilă nu-şi va da demisia din funcţie.

"Nu are cum să o demită, pentru asta trebuie să cadă Guvernul în Parlament, oricum este majoritate. Preşedintele Klaus Iohannis încearcă să mai câştige nişte capital politic prin această declaraţie cu privire la capacităţile doamnei Dăncilă, dar repet, ele îi erau cunoscute domnului preşedinte de la bun început", a conchis Cristian Tudor Popescu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: viorica dancila Klaus Iohannis
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close