Antena 3 CNN Politică Cum a înjurat un lider USR creștinii ortodocși. Clotilde Armand a fost nevoită să-și ceară scuze

Cum a înjurat un lider USR creștinii ortodocși. Clotilde Armand a fost nevoită să-și ceară scuze

Cum a înjurat un lider USR creștinii ortodocși. Clotilde Armand a fost nevoită să-și ceară scuze
18 Oct 2016   •   17:55

Deputatul independent Theodor Paleologu a reacționat marți un clip apărut pe youtube în care un lider local al USR lansa cuvinte jignitoare la adresa creștinilor. Numele său este Bogdan Bob Rădulescu, unul din protagoniștii "Epic Show", o emisiune care a trecut pe la mai multe televizuni.

"Groaznic: acest Bogdan Bob Rădulescu e vicepreședinte USR Cluj. Sper ca USR să se distanțeze de asemenea personaje. Cît mai repede și cît mai tranșant. Recent a scris pe pagina sa de FB că va fi, ca politician, mai atent, mai tolerant, mai diplomat și că-și va controla discursul. Dar ce are el în suflet e clar... NB. Îmi cer scuze că difuzez asemenea porcării, dar n-aș vrea ca USR să facă erori de casting care apoi să fie exploatate de adversari", a scris Paleologu pe Facebook.

Ulterior, clipul a fost șters de pe youtube, dar urmele au rămas pe internet.

Pentru că Rădulescu a fost amendat în urmă cu ceva timp de CNCD pentru discriminare cu suma de 2.000 de lei. Actorul a fost sancționat de CNCD pentru fapte de discriminare, după ce într-o emisiune tv, actorul a folosit un limbaj suburban la adresa credincioșilor și a preoților ortodocși. Printre cele mai blânde apelative folosite de actor la adresa comunității ortodoxe, amintim: "scârbă de religie ortodoxă", "viermi paraziți ce cresc pe oameni precum cancerul”, "analfabeți, tâmpiți și mulți". Acesta a mai spus că în momentul în care se va preda religia în școală, bisericile vor fi incendiate. "În clipa în care o să vă târâți hoiturile peste copiii nostri în școli, să le vomați laturile Creației, asteptați-ne pe noi să dăm buzna peste voi în c...e voastre de biserici și să vă predăm evoluția cu torțe în mâini".  Despre manualele de religie, Bob a spus că sunt "mânjite cu c...t", relata activenews.ro.

Plângerea împotriva lui Rădulescu a fost depusă de două ONG-uri și mai multe persoane fizice, fiind înregistrată în iunie 2014.

Rădulescu regretă cuvintele dure

"Un gand sincer...despre greseli asumate. Se spune ca doua maini care ajuta sunt mai sfinte decat o mie de guri care se roaga. Stim cu totii, in viata de zi cu zi, ca faptele sunt mai importante decat vorbele. Pentru ca vorbele zboara. Da, ele pot ajuta si face uneori minuni (credeti-ma, eu traiesc din asta) dar tot vorbele, in zborul lor, pot rani enorm de mult (stiu ca am fost, cu totii, si raniti de vorbe si am ranit cu ele). Iar eu am ranit multi oameni cu vorbele mele, chiar atunci cand credeam ca spunandu-le, voi face bine, voi corecta greseli sau voi dezvalui nedreptati. Am gresit pentru ca vorbind cu multa pasiune si sinceritate, n-am cernut bine cuvintele si avand bune intentii in gand si-n suflet, totusi mi-am pavat calea catre iadul prin care am trecut dupa ce mi-am varsat naduful pe gura. Iar atunci cand am gresit, mi-am cerut iertare si mi-a parut rau ca n-am reusit sa exprim ceea ce voiam cu adevarat. Dar, punand intr-o balanta sincera si democratica cuvintele mele, la 8 din 10 oameni carora le vorbesc, le spun de bine, drag si le sunt de real ajutor (credeti-ma, traiesc din asta). Dar pe ceilalti doi probabil ca ii ranesc, ii ofensez, ii traumatizez, le distrug sperantele, visele si credinta, indiferent cum sunt acestea raportate la perceptia mea. Lor le fac rau si lor vreau sa le spun ca imi pare sincer, rau. Promit sa ma straduiesc sa fiu mai empatic pe viitor si sa evit vorbele care ranesc.

Iar acum...revenind la fapte, nu la vorbe. USR e despre fapte, despre actiuni concrete, despre planuri constructive pe termen lung, despre oameni frumosi care fac ceva bun si dau o sansa reala la normalitate in tara asta. USR va merge mai departe puternic, iar eu, alaturi de USR va trebui sa invat sa ma cenzurez mai mult decat o faceam in vremea emisiunii Cenzurat, va trebui sa fiu mai diplomat, mai atent, mai tolerant si pentru a-i reprezenta pe cei care sunt de acord cu mine, dar in acelasi timp sa fac treaba cat mai buna pentru toti, chiar si pentru cei a caror opinie este diferita de viziunea mea. Victor Hugo spunea ca poti sa opresti si un razboi, dar nu poti opri o idee atunci cand ii vine vremea, iar vremea schimbarii reale e aici. Si daca intr-adevar vreau sa fiu schimbarea pe care o doresc in lume si schimbarea asta o fac impreuna cu USR-ul, atunci incep schimbarea cu mine insumi, ma pliez, ma adaptez, imi controlez discursul si sper sa ma ridic la asteptarile tuturor nu doar cu faptele ci si cu vorbele. Asa sa-mi ajute Dumnezeu! Serios, nu sunt ironic, vorbesc de Dumnezeu ca si spiritualitate si concept al binelui si al iubirii absolute, nu vorbesc de institutia bisericii iubitoare de arginti si nici de religiile uneori manipulatoare, care mana-n mana cu politicienii corupti tin o buna parte din popor in saracie, departe de educatie, de civilizatie si de evolutie. Asta ca sa fie clar unde ma pozitionez atunci cand lupt pentru progres, adevar si pentru dreptate!", a scris Rădulescu pe o rețea de socializare.

Clotilde Armand și-a cerut scuze

"Fiecare dintre noi avem dreptul și libertatea să credem în ce dorim. În România au murit oameni pentru ca noi să fim liberi și cred că acesta este unul din argumentele cele mai puternice că nu trebuie să îți bați joc de cel de lângă tine indiferent de opțiunea lui spirituală. Au făcut comuniștii destule în acest sens, cred că a fost de ajuns. Vreau să îmi cer scuze tuturor creștinilor în calitate mea de creștin și din poziția de vicepreședinte USR, pentru limbajul josnic și declarațiile apărute în spațiul public lipsite de bun simț folosite de unii membrii sau simpatizanți USR împotriva creștinilor. Să folosești etichete pline de injurii contra relgiei indiferent care ar fi aceasta este o lipsă de respect și nimeni nu are nimic bun de câștigat. Noi, cei care în acest moment ducem o luptă cu actuala clasă politică trebuie să demonstrăm că suntem altfel decât cei care și-au bătut joc destulă vreme de români. La fel cum eu respect drepturile și libertățile celor care nu cred în aceleași valori ca mine, am aceeași pretenție de la cei care ar trebui să fie un exemplu de moralitate pentru societate. Sper ca orice membru sau simpatizant USR să înțeleagă că rolul nostru nu este acela de a jigni o comunitate. Dacă nu ne respectăm între noi înseamnă că suntem o cauză pierdută a unor principii și valori inexistente, dacă jignim nu înseamnă că suntem mai inteligenți sau avem un spirit mult mai democratic", a declarat Armand.

×
Subiecte în articol: Theodor Paleologu USR Clotilde Armand
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close