Cum l-a denunţat un mort pe Dragnea în dosarul Referendumului? Primarul din localitate: În acte, nu apare CNP-ul

de M.Z.    |    22 Oct 2013   •   13:10
Cum l-a denunţat un mort pe Dragnea în dosarul Referendumului? Primarul din localitate: În acte, nu apare CNP-ul Foto: Agerpres
Vicepremierul Liviu Dragnea susţine că dosarul ''Frauda la Referendum'', în care este acuzat, a pornit de la o plângere penală depuse de un mort. 
 
Este vorba despre Gheorghe Jianu, din comuna Islaz, judeţul Teleorman, care a decedat în urmă cu 25 de ani. Gheorghe Jianu, cel care se presupune că a semnat plângerea, a murit înainte de Revoluţia din '89.
 
Totuşi, plângerea a rămas în dosar, deşi există un document care atestă faptul că denunţătorul său a murit în urma cu un sfert de veac. Dragnea a arătat procesul-verbal prin care se constată că Jianu este mort, dar asta nu explică de ce plângerea lui a rămas în dosar. 

Primarul din Islaz: În acte, nu apare CNP-ul răposatului

Primarul comunei Islaz din Teleorman a declarat că "denunţătorul" în cauză, respectiv Jianu Gheorghe, este mort din 1988.
 
"Avem Jianu Gheorghe, născut în 1918, şi decedat în anul 1998 luna iulie ziua 27, cauza decesului e boala hipertensivă, certificatul a fost eliberat de dispensar. Declaraţia a fost făcută de Pârvan Stelian, bănuiesc că e ginerele, soţul fiicei sale, Oltita", a declarat primarul Ionel Geară, marţi, la Antena 3.
 
Edilul comunei spune că e puţin probabil ca la mijloc să fie vorba despre o coincidenţă, pentru că în localitate nu mai există vreun Gheorghe Jianu, deşi mai sunt câteva familii care poartă acelaşi nume. 
 
Mai mult, edilul spune că în acte nu apare CNP-ul răposatului, dar sunt scrise seria şi numărul buletinului, probabil că atunci nu exista Codul Numeric Personal, a comentat Ionel Geară.
 
"Eu mă simt emoţionat că nu lăsăm morţii să se odihnească. (...) Faptul de a nu-ţi asuma responsabilitatea prin semnătură şi prin act şi dând acest lucru pe seama morţilor mi se pare un gest jenant şi incalificabil.
 
Probabil cineva din localitate a folosit moartea lui şi numele lui pentru acest eveniment. Persoana care a făcut reclamaţia putea să-şi atribuie acest lucru, dar nu şi-a asumat resposabilitatea", a adăugat edilul.
 
Răposatul era un cojocar onest. Avea o familie frumoasă, pentru care muncea din greu ca să o întreţină.
 
"Făcea cojoace şi căciuli, oamenii mergeau... bătea piei, se străduia, a avut o viaţă destul de chinuită", a mai spus edilul.


Fiul răposatului: Poate că spiritul lui să fi făcut asta, că el era foarte glumeţ

Fiul denunţătorului, Florică Jianu, a spus că el abia luni seara a aflat că în numele tatălui său a fost depusă o plângere penală pe numele lui Dragnea.

Florică Jianu pune toată întâmplarea pe seama unei glume.
 
"Nu ştiu, poate că spiritul lui să fi făcut asta, că el era foarte glumeţ, probabil că cineva a vrut să facă o glumă", a spus fiul denunţătorului, Florică Jianu, marţi, la Antena 3.

 
 
 

Parteneri
x close