Antena 3 CNN Politică Cum l-a denunţat un mort pe Dragnea în dosarul Referendumului? Primarul din localitate: În acte, nu apare CNP-ul

Cum l-a denunţat un mort pe Dragnea în dosarul Referendumului? Primarul din localitate: În acte, nu apare CNP-ul

Cum l-a denunţat un mort pe Dragnea în dosarul Referendumului? Primarul din localitate: În acte, nu apare CNP-ul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Oct 2013   •   13:10
Vicepremierul Liviu Dragnea susţine că dosarul ''Frauda la Referendum'', în care este acuzat, a pornit de la o plângere penală depuse de un mort. 
 
Este vorba despre Gheorghe Jianu, din comuna Islaz, judeţul Teleorman, care a decedat în urmă cu 25 de ani. Gheorghe Jianu, cel care se presupune că a semnat plângerea, a murit înainte de Revoluţia din '89.
 
Totuşi, plângerea a rămas în dosar, deşi există un document care atestă faptul că denunţătorul său a murit în urma cu un sfert de veac. Dragnea a arătat procesul-verbal prin care se constată că Jianu este mort, dar asta nu explică de ce plângerea lui a rămas în dosar. 

Primarul din Islaz: În acte, nu apare CNP-ul răposatului

Primarul comunei Islaz din Teleorman a declarat că "denunţătorul" în cauză, respectiv Jianu Gheorghe, este mort din 1988.
 
"Avem Jianu Gheorghe, născut în 1918, şi decedat în anul 1998 luna iulie ziua 27, cauza decesului e boala hipertensivă, certificatul a fost eliberat de dispensar. Declaraţia a fost făcută de Pârvan Stelian, bănuiesc că e ginerele, soţul fiicei sale, Oltita", a declarat primarul Ionel Geară, marţi, la Antena 3.
 
Edilul comunei spune că e puţin probabil ca la mijloc să fie vorba despre o coincidenţă, pentru că în localitate nu mai există vreun Gheorghe Jianu, deşi mai sunt câteva familii care poartă acelaşi nume. 
 
Mai mult, edilul spune că în acte nu apare CNP-ul răposatului, dar sunt scrise seria şi numărul buletinului, probabil că atunci nu exista Codul Numeric Personal, a comentat Ionel Geară.
 
"Eu mă simt emoţionat că nu lăsăm morţii să se odihnească. (...) Faptul de a nu-ţi asuma responsabilitatea prin semnătură şi prin act şi dând acest lucru pe seama morţilor mi se pare un gest jenant şi incalificabil.
 
Probabil cineva din localitate a folosit moartea lui şi numele lui pentru acest eveniment. Persoana care a făcut reclamaţia putea să-şi atribuie acest lucru, dar nu şi-a asumat resposabilitatea", a adăugat edilul.
 
Răposatul era un cojocar onest. Avea o familie frumoasă, pentru care muncea din greu ca să o întreţină.
 
"Făcea cojoace şi căciuli, oamenii mergeau... bătea piei, se străduia, a avut o viaţă destul de chinuită", a mai spus edilul.

 




 
 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea dosar referendum
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close