Antena 3 CNN Politică Dan Barna îi solicită lui Klaus Iohannis să-i ceară demisia premierului Dăncilă

Dan Barna îi solicită lui Klaus Iohannis să-i ceară demisia premierului Dăncilă

Dan Barna îi solicită lui Klaus Iohannis să-i ceară demisia premierului Dăncilă
28 Aug 2019   •   14:59

Preşedintele USR, Dan Barna, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis să-i solicite premierului Viorica Dăncilă demisia şi să declare public şi explicit că nu va mai acorda 'încă o şansă' PSD. 

"Îi cer preşedintelui Iohannis să-i ceară doamnei Dăncilă demisia şi, mai ales, să declară public şi explicit, în perspectiva demisiei doamnei Dăncilă, care nu mai are sprijin parlamentar, să declare public şi explicit că nu va mai acorda încă o şansă PSD. Lucrul acesta nu mai poate continua. Fiecare zi în care guvernarea PSD este la guvernare vedem că eliberează infractori periculoşi şi România face un pas înapoi cu fiecare moment", a declarat Dan Barna la Palatul Parlamentului. 

Potrivit acestuia, alegerile anticipate sunt soluţia corectă în contextul politic actual. 

"Vom susţine însă orice guvern fără PSD care acoperă această perioadă interimară până când vor fi organizate aceste alegeri anticipate. Aceste alegeri ar putea fi organizate deodată cu alegerile locale", a spus Barna. 

Liderul USR, desemnat candidat la prezidenţiale, a precizat că a avut discuţii cu PNL pe tema moţiunii de cenzură, menţionând că se încearcă strângerea a cât mai multe semnături pentru ca această moţiune să treacă. 

Totodată, Dan Barna a vorbit despre proiectele de acte normative discutate în Parlament miercuri. 

"Astăzi, în cadrul sesiunii extraordinare, la finalul ei, a fost respinsă legea privind amnistia şi graţierea. Un lucru foarte bun, însă a fost amânat, a fost practic tergiversat recursul compensatoriu, adevărata problemă a sistemului în momentul de faţă. Până astăzi vedem că au fost eliberate peste 800 de persoane condamnate pentru omor, aproape 600 condamnate pentru viol şi aproape 200 de persone condamnate pentru trafic de copii. Aceşti infractori foarte periculoşi au fost eliberaţi. PSD, ALDE şi ceilalţi care au votat în felul acesta, practic, au amânat legea recursului compensatoriu. Sub un pretext, o chichiţă ridicolă, aceea că ar exista un alt proiect de lege, Comisia juridică a încălcat votul plenului Parlamentului, care exact asta a făcut în această dimineaţă, a cerut Comisiei juridice să vină cu un raport, a acordat un termen să vină cu un raport pentru respingerea acestui recurs, era foarte simplu", a afirmat Barna. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close