Antena 3 CNN Politică Dâncu aşteaptă ca liderii PSD de la Bucureşti să se răzgândească în privinţa Clujului

Dâncu aşteaptă ca liderii PSD de la Bucureşti să se răzgândească în privinţa Clujului

Dâncu aşteaptă ca liderii PSD de la Bucureşti să se răzgândească în privinţa Clujului
07 Iul 2008   •   17:49

Lovitura dată de social-democraţii de la centru grupului PSD de la Cluj nu se lasă fără urmări. Liderul de până acum al PSD Cluj, Vasile Dâncu, a evitat să vorbească despre o reconciliere cu conducerea de la Bucureşti a partidului. Într-un interviu acordat pentru Rompres, Dâncu s-a declarat sceptic în legătură cu posibilitatea unei noi apropieri de greii PSD. O decizie finală în acest sens va fi luată însă după Consiliul Naţional al partidului, for de la care Dâncu aşteaptă invalidarea deciziei de dizolvare a conducerii PSD Cluj.

Întrebat dacă se gândeşte să părăsească partidul, liderul clujean a declarat că nu are niciun alt proiect politic în acest moment. Singurul plan ar viza abordarea diferită a românilor din Transilvania, ?unde trebuie făcut ceva?, pentru că este o regiune ?unde PSD n-a câştigat practic niciodată?. În orice caz, un astfel de proiect al ardelenilor ar trebui gândit tot ?în interiorul social-democraţiei?. ?Dacă nu îl face PSD, ori o să-l facă alte partide, ori o să se facă în afara partidelor actuale?, a precizat el pentru agenţia de presă citată.

Mircea Geoană, preşedintele PSD, a anunţat luni care sunt noile conduceri interimare ale organizaţiilor care au obşinut un scor de sub 20% la alegerile locale. Printre acestea se află şi organizaţia PSD Cluj, al cărui nou preşedinte stabilit de Biroul Permanent Naţional este Cristian Diaconescu. Rămâne de văzut care va fi ultimul cuvânt al social-democraţilor, în şedinţa de vineri a Consiliului Naţional al PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close