Antena 3 CNN Politică Demisie la vârful PNL

Demisie la vârful PNL

Demisie la vârful PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Iun 2016   •   13:04

Copreşedintele PNL Cluj Marius Nicoară şi-a anunţat duminică, printr-o scrisoare deschisă, demisia din funcţia deţinută în partid, informează agerpres.ro.

''La alegerile locale de acum trei săptămâni, PNL Cluj a triumfat. Cred că acesta este cel mai potrivit moment pentru mine să anunţ că a venit vremea să renunţ la copreşedinţia PNL Cluj, asigurând astfel un transfer de generaţii la conducerea partidului. Am transmis conducerii centrale a PNL demisia mea din funcţia de copreşedinte al organizaţiei judeţene'', a declarat Nicoară, în scrisoare. 

El a amintit că în urmă cu 15 ani a fost ales preşedinte al PNL Cluj. 

''Am pornit la drum alături de o echipă rezultată dintr-o competiţie internă autentică, la capătul căreia am preluat ştafeta organizaţiei liberale judeţene de la deputatul, profesorul şi colegul nostru Anton Ionescu. PNL Cluj avea atunci o cotă de suport politic de circa 6%. Aveam însă încredere deplină, atunci ca şi acum, în potenţialul de creştere şi capacitatea de a performa în susţinerea intereselor clujenilor a partidului la a cărui refondare am contribuit ca tânăr membru, încă din ianuarie 1990'', a spus Nicoară. 

Acesta a precizat că a cunoscut la conducerea filialei şi performanţe şi eşecuri, ''aşa cum e normal în viaţa politică'' şi într-o societate plină de transformări, cum a fost cea românească din ultimele două decenii. 

Am traversat şi ani de opoziţie, şi de guvernare, contribuind cu reprezentanţi ai PNL Cluj la nivelul Executivului şi în Parlament. (...) Când a fost cazul, mi-am cerut scuze public pentru susţinerea acordată unor colegi care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor noastre şi ale comunităţii'', a mai spus Nicoară. 

Acesta a amintit că PNL a câştigat de trei ori preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, iar la ultimele alegeri a câştigat, pentru prima dată, poziţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, la ultimele alegeri pentru Consiliul Judeţean, votul politic al PNL Cluj a fost de 38%, cel mai mare înregistrat în istoria partidului pe plan local. 

În scrisoare se mai precizează că în noiembrie 2014 la Cluj s-au înregistrat cele mai multe voturi pentru candidatura lui Klaus Iohannis, dintre toate judeţele ţării.

Citiți și Senatorul Marius Nicoară a provocat un accident rutier, după ce s-a urcat băut la volan

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close