Antena 3 CNN Politică Democrat-liberalii încă nu s-au decis: Alegeri de jos în sus sau direct pentru conducerea centrală?

Democrat-liberalii încă nu s-au decis: Alegeri de jos în sus sau direct pentru conducerea centrală?

Democrat-liberalii încă nu s-au decis: Alegeri de jos în sus sau direct pentru conducerea centrală?
Sursa foto: Emil Boc
01 Mar 2010   •   14:42

Convenţia Naţionalaă a PDL va avea loc în primul semestru al acestui an, a declarat luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, carea a apreciat că, personal , nu crede că partidul ar trebui să se grăbească să organizeze alegerile interne pentru noua conducere la sfârşitul lunii martie. În prezent, la nivelul conducerii PDL sunt analizate două variante de lucru: alegeri pentru conducerea partidului pornind de "jos în sus", dorită de o parte din liderii din teritoriu, efort care presupune mai întâi alegeri în filiale urmate de o Convenţie Naţională în iunie, şi a doua alternativă, în care conducerea centrală să fie aleasă prima. În cazul în care se va opta pentru acest scenariu de lucru Convenşia Naţională a PDL ar urmasă aibă loc la sfârşitul lunii martie sau cel mai târziu la început de aprilie.
Flutur a explicat că în interiorul partidului nu s-a luat nicio hotărâre cu privire la data organizării acestor alegeri, dar s-a declarat convins că în semestrul întâi al anului 2010 aceste lucruri vor fi decise.
"Nu avem nicio grabă ca să facem lucurile în pripă, PDL-ul, cu actualul Statut, actuala formă de organizare, a câştigat la rând cele patru rânduri de alegeri şi este singurul partid care a câştigat de când am intrat în Uniunea Europeană toate aceste runde de alegeri, dar asta nu înseamnă că noi nu trebuie să ne gândim să modernizăm acest partid dacă vrem să modernizăm România", a arătat Flutur.
Vicepreşedintele PDL a precizat că nu este de acord cu varianta alegerilor interne la sfârşitul lunii martie,
"Dacă mă întrebaţi pe mine, nu cred că trebuie să ne grăbim să facem la sfârşitul lunii martie alegerile în PDL, vom avea timp să le facem", a afirmat Gheorghe Flutur.
Membrii comisiei de Statut au centralizat însă toate propunerile de modificare a documentului şi se află în grafic pentru finalizarea lui până la data de 15 martie, la acel moment putând fi declanşate procedurile pentru alegerile interne din partid.
Antena3.ro

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close