Antena 3 CNN Politică Deputatul Marian Mina: "CFR SA, afectată de managementul habarnist al ministrului Drulă"

Deputatul Marian Mina: "CFR SA, afectată de managementul habarnist al ministrului Drulă"

Deputatul PSD Marian Mina, vicepreşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, a explicat, într-o postare pe Facebook, că România riscă să piardă un proces la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris din cauza "managementului habarnist al ministrului Drulă".

Deputatul Marian Mina: "CFR SA, afectată de managementul habarnist al ministrului Drulă"
Sursa foto: Facebook / Marian Mina
de Alin Tarnovschi    |    15 Iun 2021   •   15:25

"Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" – SA este la rândul său afectată de managementul habarnist aplicat de ministrul Drulă. Oamenii lui Drulă de la CFR au „uitat” să plătească sau au plătit și au „uitat” să spună. Acesta este numai unul dintre exemplele de „Românie fără hoție” aplicat de bezmeticul care ocupă vremelnic și nemeritat funcția de ministru al Transporturilor.

Pe 13 aprilie, CFR primea două solicitări de plată de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris. Dosarele 25794/HBH și 25795/HBH se referă la niște conflicte ale companiei cu Astaldi S.p.A., FCC Construccion S.A., Salcef Construzioni, Thales Systems Romania SRL. Cele trei firme execută lucrări în zona Simeria și facturează constant compania. Cu toate acestea, aceleași firme s-au dus să obțină niște bani în plus de la Curtea de Arbitraj.

În cadrul procesului, CFR trebuia să achite două cereri de plată care au intrat pe data de 13 aprilie. Scadența de 45 de zile a expirat pe data de 28 mai. În Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată nu apare niciun ordin de plată care să fi trimis banii.

Acest lucru ar putea să pericliteze șansele României în procesul de la Paris. Pretențiile corporațiilor care cer bani țării sunt mai mari decât visele de preamărire emise la ceas de seară de ministrul Drulă atunci când visează să fie președintele USR.

P.S. Contractele pe care se cer acum bani mulți s-au semnat în baza unor proceduri demarate atunci când Cioloș era premier, iar Drulă era consilierul lui Cioloș", a scris Marian Mina în postarea de pe Facebook.

❌Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" – SA este la rândul său afectată de managementul habarnist aplicat de ministrul...

Publicată de Marian Mina pe Marţi, 15 iunie 2021

×
Subiecte în articol: Marian Mina PSD CFR
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close