Antena 3 CNN Politică Deputatul Marian Mina, după numirea lui Adrian Covăsăianu la Ministerul Transporturilor: "Figuri noi, grupuri de interese vechi"

Deputatul Marian Mina, după numirea lui Adrian Covăsăianu la Ministerul Transporturilor: "Figuri noi, grupuri de interese vechi"

Deputatul Marina Mina, vicepreşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, l-a acuzat pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, că îşi numeşte protejaţii la conducerea ministerului.

Deputatul Marian Mina, după numirea lui Adrian Covăsăianu la Ministerul Transporturilor: "Figuri noi, grupuri de interese vechi"
Sursa foto: Facebook/Marian Mina
de Alin Tarnovschi    |    12 Iul 2021   •   21:17

"Fost angajat la o firmă abonată la bani publici, numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Așa ar fi sunat titlurile din intransigenta presă progresistă, dacă PSD și nu USR l-ar fi numit pe Adrian Covăsăianu în funcție.

Fiind însă protejatul lui Cătălin Drulă, geograful din Iași nu a fost verificat de nimeni și a ajuns să gestioneze destinele transporturilor din România. Adrian Covăsăianu a lucrat, înainte de Ministerul Transporturilor, la două firme care s-au înghesuit să se înfrupte din banii publici.

Fosta sursă de venit a secretarului de stat de la Ministerul Transporturilor se poate lăuda cu 161 de contracte acordate fără licitație. Ultima lovitură data de această firmă este implicarea într-un proiect public de construire a 5000 de podețe în județul Galați.

Normal, Drulă nu a spus niciodată că numește în această funcție de demnitate publică un fost angajat al unor campioni în achiziții publice. Ministrul l-a creionat pe Covăsăianu ca fiind un ONG-ist, vice-președinte al Asociației Moldova Vrea Autostradă.

Ministrul a uitat să spună despre întreaga activitate profesională a secretarului său de stat. Înainte de firma cu podețele, Covăsăianu a lucrat tot la o companie care avea apetență pentru contracte publice.

În acest ritm, sintagma „oameni noi în politică” se transformă încet și sigur în formula figuri noi, grupuri de interese vechi", a scris deputatul Marina Mina într-o postare pe Facebook.

Fost angajat la o firmă abonată la bani publici, numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Așa ar fi sunat...

Publicată de Marian Mina pe Luni, 12 iulie 2021

×
Subiecte în articol: Marian Mina PSD Cătălin Drulă
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close