Antena 3 CNN Politică Deputatul Marian Mina: "Este revoltător tratamentul pe care CFR îl aplică antreprenorilor din România"

Deputatul Marian Mina: "Este revoltător tratamentul pe care CFR îl aplică antreprenorilor din România"

Vicepreședintele Comisiei de Transport și Infrastructură din Camera Deputaților este revoltat de felul diferit în care CFR tratează firmele din România și din străinătate.

Deputatul Marian Mina: "Este revoltător tratamentul pe care CFR îl aplică antreprenorilor din România"
Sursa foto: Facebook / Marian Mina
de Georgiana Adam    |    06 Mai 2021   •   21:58

El dă exemplul unor multinaționale plătite extrem de rapid de CFR și al unei firme care a avut nevoie de un an de procese pentru a-și încasa banii. 

Deputatul Marian Mina face referire la lucrările efectuate la tronsonul de cale ferată Gurasada – Simeria. Intervenția are loc pe 40 de kilometri și este făcută de asocierea dintre FCC Construccion și Astaldi. 

"Pe 1 și 2 martie două multinaționale depun la CFR trei facturi în valoare totală de 133 milioane de lei. Funcționarii se execută cu maximă celeritate, iar firmele cu sedii luxoase în țări calde și liniștite încasează sumele respective în zece zile de la depunerea facturilor", spune Marian Mina.

Deputatul adaugă faptul că este bucuros de celeritatea manifestată de CFR. Cu toate astea, Mina este revoltat de felul în care banii ajung la firmele românești. 

"Italienii și spaniolii nu se grăbesc deloc să facă același lucru atunci când este vorba despre plata subcontractorilor români. La aceiași lucrare, o firmă din România a avut nevoie de un proces care durează din luna mai a anului trecut pentru a-și încasa banii de la cele două companii", susține Mina care subliniază cele 10 zile de la facturare în cazul străinilor și cele 270 de zile de procese în cazul românilor. 

"Este revoltător tratamentul pe care CFR îl aplică antreprenorilor din România. În realitate, marile lucrări de infrastructură sunt realizate de români, iar facturile poartă nume pompoase și întortocheate cu rezonanță străină. Profitul pleacă din România, iar companiile noastre nu se pot dezvolta", explică vicepreședintele Comisiei de Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților. 

Marian Mina este de părere că CFR trebuie să ia măsuri și să includă în contracte firmele din România care efectuează lucrări, dar nu sunt declarate subcontractanți de marile multinaționale care au parafat înțelegerea cu autoritățile.

Pe 1 și 2 martie, două multinaționale au depus la #CFR trei facturi în valoare totală de 133 de milioane de lei....

Publicată de Marian Mina pe Miercuri, 5 mai 2021

×
Subiecte în articol: Marian Mina PSD CFR
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close