Antena 3 CNN Politică Deputat PDL, cercetat pentru fals în declaraţia de avere. Acţiuni şi dividende, trecute sub tăcere

Deputat PDL, cercetat pentru fals în declaraţia de avere. Acţiuni şi dividende, trecute sub tăcere

Deputat PDL, cercetat pentru fals în declaraţia de avere. Acţiuni şi dividende, trecute sub tăcere
Sursa foto: Andrei Valentin Sava
24 Mar 2010   •   13:25

Deputatul PDL Andrei Valentin Sava se află în atenţia DNA care a solicitat deja Parchetului instanţei supreme să îl cerceteze pe pentru fals în declaraţiile de avere şi de interese. Sava este învinuit că nu ar fi menţionat dividende încasate de la mai multe societăţi şi funcţiile deţinute la firme.
"Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către Andrei Valentin Sava deputat în Parlamentul României (legislatura 2008-2012), a infracţiunii de fals în declaraţii", se arată într-un comunicat ANI.
ANI a constat că în declaraţiile de avere ale lui Sava înregistrate la Camera Deputaţilor în 15 decembrie 2008 şi 15 iunie 2009, completate şi depuse pentru anii fiscali 2007 şi 2008, nu au fost menţionate valorile reale ale dividendelor încasate în perioada 2007-2008 de la mai multe societăţi comerciale.
Inspectorii de integritate susţin că, pentru anul fiscal 2007, Sava nu a menţionat valorile reale ale dividendelor încasate de la societăţile Maxigel Infosystem, Advert Marketing , Visaco Distribution, Catavi Invest, Maxigel Design, Maxigel Construct, Maxigel Consult, precum şi o serie de venituri obţinute din salariile de la SC Maxigel, respectiv cele aferente operaţiunilor de transfer a titlurilor de valoare.
De asemenea, pentru anul fiscal 2008, nu a menţionat valorile reale ale dividendelor încasate de la societăţile Maxigel Construct, Maxigel Infosystem, Advert Marketing, Visaco Distribution, Catavi Invest, Maxigel Design, precum şi salariile obţinute de la SC Maxigel şi SC Brazi Industrial Parc, respectiv cele aferente operaţiunilor de transfer a titlurilor de valoare.
ANI a mai stabilit că deputatul Sava nu a menţionat în declaraţiile de interese înregistrate la Camera Deputaţilor în 17 decembrie 2008 şi 15 iunie 2009, completate pentru anii fiscali 2007 şi 2008, toate calităţile şi funcţiile deţinute în cadrul a opt societăţi comerciale, acesta menţionând doar calitatea de asociat în cadrul societăţii comerciale Advert Marketing.
"Cu toate că Andrei Valentin Sava s-a retras, în decursul anului 2008, din funcţiile şi calităţile deţinute la cele opt societăţi comerciale, acesta nu a respectat regimul juridic al declarării averilor şi intereselor, deoarece, potrivit prevederilor legale, Ťpersoanele prevăzute de lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie, pentru anul fiscal anteriorť", se mai arată în comuncat.
Inspectorii ANI s-au sesizat din oficiu în urma publicării, în săptămânalul "Academia Caţavencu", a articolului "Deputatul PDL Andrei Valentin Sava are venituri nejustificate de 670.000 de lei", care semnala posibila nerespectare de către acesta a dispoziţiilor legale referitoare la completarea declaraţiilor de avere.
Potrivit declaraţiei de avere, deputatul Sava deţine doar un teren de 10.000 de metri pătraţi în Blejoi, cumpărat în 2006, acţiuni la Bursă din care a încasat într-un an 56157, 24 de lei şi un ceas de aur de 12.500 de euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close