Antena 3 CNN Politică Deputaţii au decis înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul atribuirii unui contract de publicitate de către ministrul Nemirschi

Deputaţii au decis înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul atribuirii unui contract de publicitate de către ministrul Nemirschi

Deputaţii au decis înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul atribuirii unui contract de publicitate de către ministrul Nemirschi
Sursa foto: Nicolae Nemirschi
24 Iun 2009   •   11:33

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, în şedinţa de miercuri, constituirea unei comisii de anchetă în cazul ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi. Potrivit Mediafax, solicitarea aparţine PDL şi PNL şi a fost admisă cu şapte voturi "pentru", niciun vot împotrivă şi o abţinere.

Comisia parlamentară urmează să verifice modul în care a fost atribuit de către Ministerul Mediului contractul privind "Campania de promovare a programului operaţional sectorial mediu, lot doi - difuzare / publicare" la 28 aprilie 2009, prin negociere fără anunţ de participare, mai anunţă sursa citată.




Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a atribuit prin negociere directă un contract firmei "ARS Advertising" SA, în valoare de peste 500.000 de euro. Suma ar fi necesară pentru modernizarea sistemelor de încălzire urbană, însă oficialii Ministerului nu au putut preciza care sunt proiectele concrete făcute în acest domeniu.

Contractul presupune servicii de publicitate în cadrul campaniei de promovare a Programului Operaţional de Mediu. Actul nu intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice, însă nici nu prevede clar dacă a fost vorba de "o situaţie de urgenţă extremă", ce ar duce la atribuirea contractului prin negociere directă. În schimb, se stipulează că singurul criteriu de atribuire a fost "preţul cel mai scăzut", iar serviciile nu pot fi subcontractate, arată jurnaliştii de la Gardianul.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, spune însă că nu îşi aminteşte de acest contract.

"De atribuirea contractului este responsabilă direcţia generală care se ocupă de fondurile structurale, care este ordonator de credite. Ei iau deciziile. Nu-mi amintesc dacă am semnat, însă în mod normal, dacă nu este un contract pentru care am făcut delegare de semnătura, trebuia să fie iscălit şi de mine", a declarat Nemirschi pentru sursa citată.

Graba cu care s-a parafat contractul a fost explicată de oficialii din Ministerul Mediului. Aceştia au spus că actul semnat pe data de 3 iunie vine în prelungirea unui contract anterior, câştigat de "ARS Advertising" în urma unei licitaţii deschise. Respectivul contract, în valoare de peste un milion de euro, a fost adjudecat pe ultima sută de metri a campaniei electorale din 2008.

Mai mult decât atât, Nicolae Nemirschi este la un pas de suspendare, după ce Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului să-l ancheteze pentru neconcordanţele din declaraţiile sale de avere. ANI s-a sesizat din oficiu, după ce ministrul a venit cu o a doua declaraţie de avere, la şase luni după cea depusă în ianuarie. Nicolae Nemirschi a făcut astfel, anumite modificări şi completări la declaraţia de avere depusă iniţial.

Antena3.ro


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close