Antena 3 CNN Politică Deputatul PNL, Florin Ţurcanu, trimis în judecată pentru fals intelectual şi uz de fals

Deputatul PNL, Florin Ţurcanu, trimis în judecată pentru fals intelectual şi uz de fals

Deputatul PNL, Florin Ţurcanu, trimis în judecată pentru fals intelectual şi uz de fals
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Ian 2011   •   16:09

Deputatul Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată pentru fals intelectual şi uz de fals. Procurorii au stabilit că Ţurcanu, în calitate de preşedinte al PNL Botoşani, a exclus fraudulos din partid mai mulţi membrii ai organizaţiei, pentru a-i înlocui cu persoane agreate de el în funcţii de consilier local sdau judeţean.
Astfel, acesta este acuzat de 19 falsuri intelectuale şi de nouă fapte de uz de fals.

În perioada iunie - iulie 2009 Ţurcanu, deputat în Parlamentul României, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal - filiala Botoşani, a semnat o serie de hotărâri în care se consemna, în mod necorespunzător adevărului, că diferiţi membri ai acestei organizaţii politice au fost excluşi din partid, au declarat anchetatorii pentru Mediafax.

Procurorii îl acuză pe deputat că , în locul persoanelor alese în funcţia de consilier local sau judeţean, au ajuns alte persoane, agreate de inculpat. Având în vedere că locul vacantat era ocupat de persoana aflată pe poziţia imediat următoare pe lista cu care partidul a participat la alegeri, iar persoana agreată nu ocupa întotdeauna această poziţie, ci o poziţie inferioară, inculpatul a emis hotărâri prin care erau excluse chiar şi cinci persoane pentru a se ajunge ca funcţia vacantată să fie ocupată de persoana dorită.

Inculpatul Ţurcanu Florin a semnat acte (hotărâri, adrese) prin care se consemna, în mod necorespunzător realităţii, că Delegaţia Permanentă a PNL Botoşani din data de 21.06.2009 a hotărât excluderea a 23 de persoane din cadrul Partidului Naţional Liberal.

O parte dintre aceste hotărâri au fost trimise Consiliului Judeţean, Consiliului Municipal Botoşani sau consiliilor locale în cadrul cărora membrii la care se făcea referire în hotărâri activau în calitate de consilieri. Aceste hotărâri au fost însoţite de adrese în care se atesta încă o dată, în mod necorespunzător adevărului, că în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani din data de 21.06.2009 s-a hotărât excluderea persoanei indicate în hotărâre, menţionându-se totodată membrii de partid care urmau să îi înlocuiască pe cei vechi în funcţia de consilier.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ţurcanu: Excluderea din partid a unor membri a fost decisă de organizaţie, nu de mine


Deputatul Florin Ţurcanu, a declarat că excluderea din partid a unor membri este o problemă strict politică şi care a fost decisă de organizaţie, şi nu de el. Acesta a declarat că problemele pentru care a fost trimis în judecată sunt strict politice şi vor fi tratate ca atare.

El susţine că nu are nici o problemă în acest caz pentru că respectivii membri au fost excluşi din partid de organizaţie.



"Nu am exclus eu, ci partidul. Eu nu am nici o problemă, sunt convins. Justiţia îşi va face treaba", a mai spus preşedintele PNL Botoşani.





×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close