Antena 3 CNN Politică Deputatul PSD Băloşin Gust, reclamat de ANI pentru că a ?uitat? de calităţile de asociat la mai multe firme

Deputatul PSD Băloşin Gust, reclamat de ANI pentru că a ?uitat? de calităţile de asociat la mai multe firme

Deputatul PSD Băloşin Gust, reclamat de ANI pentru că a ?uitat? de calităţile de asociat la mai multe firme
Sursa foto: Florentin Gust
25 Mar 2010   •   16:04

Deputatul PSD Florentin Băloşin Gust va fi anchetat de procurori în urma reclamaţiei Agenţiei Naţionale de Integritate cu privire la un posibil fals în declaraţii după descoperirea mai multor neconcordanţe în declaraţiile sale de avere şi interese. Gust este suspectat că nu a trecut în cele două declaraţii calitatea de asociat şi de administrator la mai multe societăţi comerciale.

"Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către domnul Florentin Băloşin Gust , deputat din partea Partidului Social Democrat în Parlamentul României (legislatura 2008-2012), a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de articolul 292 din Codul Penal", informează ANI, într-un comunicat de presă de joi.

ANI anunţă că s-a autosesizat din presă în cazul lui Gust şi a demarat ancheta. În urma analizării informaţiilor primite de la diverse instituţii ale statului, inspectorii ANI au descoperit că Florentin Gust este, din 14 martie 2008, asociat unic la SC Info Gast SRL, iar din 18 septembrie 2001 asociat la SC Gast Trading SRL. În plus, din 14 martie 2008 şi până în 5 februarie 2009, Gust a fost, potrivit ANI, administrator al Info Gast.

La cea de-a doua firmă, Gast Trading, Gust a fost administrator din 18 septembrie 2001 până în 6 februarie 2009.
În plus, pentru patru ani, din 19 octombrie 2004 până în 19 octombrie 2008, Gust a fost administrator la SC Parc Turism SA. Deputatul, susţine ANI, a mai fost asociat şi administrator şi la SC Student Market SRL, din 22 august 2006 până în 10 octombrie 2008.
"Astfel, în urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că domnul deputat Florentin Băloşin Gust a menţionat în declaraţia de interese depusă la data de 15.12.2008 doar faptul că deţine calitatea de asociat la SC Gast Trading SRL şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al SC Parc Turism SA, fără a face referiri cu privire la funcţiile de administrator pe care le deţine la SC Gast Trading SRL şi la SC Info Gast SRL, respectiv calitatea de asociat unic la SC Info Gast SRL. Calitatea de asociat unic la SC Info Gast SRL nu a fost menţionată nici în declaraţia de interese depusă la data de 10 iunie 2009", scriu reprezentanţii ANI în comunicatul de joi.
Întrucât "din materialul probator existent la dosar rezultă indicii temeinice" că Gust ar fi încălcat legea atunci când şi-a completat declaraţiile de avere şi interese, ANI a decis sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close