Antena 3 CNN Politică Dezertări în masă la Mehedinţi. 30 de primari PDL SUSŢIN candidaţii USL la alegerile parlamentare

Dezertări în masă la Mehedinţi. 30 de primari PDL SUSŢIN candidaţii USL la alegerile parlamentare

Dezertări în masă la Mehedinţi. 30 de primari PDL SUSŢIN candidaţii USL la alegerile parlamentare
Sursa foto: Foto: ziuaveche.ro
22 Noi 2012   •   18:18

Un număr de 30 de primari PDL din judeţul Mehedinţi vor susţine candidaţii USL la alegerile parlamentare, a anunţat, joi, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Adrian Duicu, în timp ce liderul filialei PDL, Mihai Stănişoară, susţine că edilii "sunt şantajaţi extrem de agresiv", informează Mediafax.
   
Duicu a declarat că majoritatea primarilor PDL din judeţ vor susţine candidaţii USL la parlamentare, cu excepţia celor din localităţile Iloviţa, Dârvari, Pristol, Tâmna şi municipiul Drobeta Turnu Severin.
   
"Aproape toţi primarii PDL care au candidat din partea Mişcării pentru Noul Mehedinţi, rămân în continuare membrii PDL, nu pleacă din PDL, doar vor susţine în 9 decembrie şi pe parcursul campaniei electorale candidaţii USL", a spus, într-o conferinţă de presă, Adrian Duicu.
   
Primarii prezenţi la conferinţă au declarat că îşi urmăresc propriile interese, pentru comunităţile pe care le conduc.
   
"La fel cum am primit ajutorul până acum voi primi şi de acum înainte. Am făcut lucruri frumoase şi pe timpul PDL-ului şi pe timpul PSD-ului", a spus primarul comunei Şişeşti, Marian Răducanu.
   
La rândul său, edilul comunei Malovăţ, Gheorghe Băzăvan, a spus că aşteaptă ca USL să îi răsplătească susţinerea.
   
"Eu sunt pentru comunitatea mea îi ajut pe candidaţi. Vreau să dau cu o mână şi vreau să primesc cu două", a spus Băzăvan.
   
În replică, şeful PDL Mehedinţi, Mihai Stănişoară, care candidează în Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor, a declarat că primarii dezertori au fost şantajaţi pentru a-şi declara susţinerea pentru USL.
   
"Nu ne-a mirat deloc ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r.-joi) la sediul USL. Noi de luni bune tot spunem că primarii PDL din Mehedinţi sunt supuşi la presiuni inimaginabile şi că sunt şantajaţi extrem de agresiv. Astăzi pot să vă spun că cei prezeţi la USL au fost acolo fără voia lor. Doar două-trei cazuri sunt într-adevăr oameni de care ştim că acum au altă opţiune politică, dar care nu au bărbăţia să recunoască acest lucru şi să plece din PDL", a spus Stănişoară.
   
În conferinţa de presă susţinută, joi, de liderii ARD ca replică a anunţului făcut de USL, Stănişoară a dat exemplul a doi primari PDL despre care ştie că au fost şantajaţi de USL.
   
"Am pus la dispoziţia presei un răspuns, de fapt un referat dintr-un dosar penal. Veţi vedea că include şi declaraţiile primarilor PDL Băzăvan Gheorghe şi Balaure Ion care povestesc cum au fost şantajaţi de Adrian Duicu, liderul PSD Mehedinţi, să intre în PSD. Altfel, li s-a spus pe faţă că nu vor mai primi alocaţii bugetare pentru localităţile unde au fost aleşi. Înţeleg că primarul Băzăvan a fost astăzi prezent la conferinţa de la USL, unde a fost întrebat dacă a fost ajutat şi sprijinit de PDL pentru ce a realizat în Malovăţ. A răspuns că da, dar prezenţa lui acolo demonstrează că a cedat şantajului USL pe care îl reclama de luni de zile. Mai spun doar că acest primar are şi vreo două dosare penale, aşa că vă imaginaţi ce presiune se pune pe acest om", a spus Stănişoară.
       
La alegerile locale din iunie 2012, PDL a obţinut cele mai multe mandate de primari din judeţ, 34 din 66 de comune şi oraşe din Mehedinţi.
   

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close