Antena 3 CNN Politică Discuțiile în Parlament pentru buget, programate să înceapă miercuri. Anunțul făcut de președintele Senatului

Discuțiile în Parlament pentru buget, programate să înceapă miercuri. Anunțul făcut de președintele Senatului

Discuțiile în Parlament pentru buget, programate să înceapă miercuri. Anunțul făcut de președintele Senatului
31 Ian 2017   •   19:37

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, marţi, că a convenit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ca şedinţa Birourilor permanente reunite pentru aprobarea calendarului adoptării bugetului pe 2017 să aibă loc miercuri, la ora 9,00.

"Am discutat, având în vedere că domnul prim-ministru Sorin Grindeanu ne-a informat că urmează să înceapă şedinţa guvernului pentru aprobarea bugetului, am discutat cu colegul meu, preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, şi am hotărât să organizăm mâine, la ora 9,00, şedinţa Birourilor permanente reunite, care va discuta şi va aproba calendarul dezbaterilor şi aprobării bugetului", a precizat Tăriceanu.

El a apreciat că dezbaterea bugetului a întârziat, dar că nu este nicio problemă să se stabilească un calendar care să permită discutarea lui.

"Dumneavoastră puneţi problema unei întârzieri de trei ore de când s-a anunţat la CSAT, dar nu vă puneţi problema că preşedintele a plecat să-şi facă liniştit weekendul şi a întârziat de joi sau de vineri până marţi. Proiectul ar fi fost gata şi ar fi fost aşa cum am şi stabilit de fapt. Şedinţa Biroului permanent a fost programată pentru vineri pentru a stabili calendarul, pe care în mare îl ştiţi, dar pe care l-am şi decalat având în vedere situaţia dată. Nu văd niciun fel de problemă să avem un calendar care să permită dezbaterea bugetului, depunerea de amendamente cu tot ceea ce este necesar considerând importanţa bugetului", a precizat Tăriceanu, întrebat de ce a fost întârziată depunerea bugetului la Parlament.

Acesta a estimat că adoptarea proiectului de buget pe 2017 ar putea avea loc în "7-8 zile de mâine începând".

"La votul final o să ajungă între 7 şi 8 zile de mâine începând şi la acest lucru să ţineţi cont că este timpul necesar parcurgerii bugetului, redactării amendamentelor, depunerea amendamentelor, dezbaterile în comisiile Parlamentului, dezbaterea în comisiile de buget-finanţe, dezbaterea în plen şi aprobarea în plen", a subliniat Tăriceanu.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close