Antena 3 Politică Beneficiază Dragnea de proiectul grațierii? Ce a răspuns ministrul Justiției

Beneficiază Dragnea de proiectul grațierii? Ce a răspuns ministrul Justiției

de M.Z.    |    18 Ian 2017   •   21:41
Beneficiază Dragnea de proiectul grațierii? Ce a răspuns ministrul Justiției

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, condamnat cu suspendare în dosarul Referendumului, nu va putea beneficia de proiectul de ordonanță privind grațierea, a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, miercuri, la Antena 3.

”Nu, în niciun caz. La dumnealui este suspendată executarea. Legile şi ordonanţele nu se fac pentru persoane. Noi discutăm de fapte. Dacă vă uitaţi foarte clar la faptele care sunt trecute, nu beneficiază”, a asigurat ministrul Florin Iordache, miercuri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

În aprilie 2016, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache a declarat miercuri că România trebuie să dea o lege a graţierii de care ar putea beneficia aproximativ 2.500 de persoane. 

"În acest moment, gradul de încărcare la nivelul penitenciarelor din România este peste 150%. România, în luna mai, este sub imperiul unei decizii CEDO care ne poate obliga, datorită faptului că în cele 40 de penitenciare şi locuri de deţinere, în toate aceste 40 de locuri, există hotărâri de condamnare a României pentru relele tratamente şi pentru condiţiile inumane pe care le au aceşti oameni. România nu poate face peste noapte să acopere cele aproape 9.000 de locuri cât avem în acest moment excedent de deţinuţi în aceste locuri de deţinere", a precizat Florin Iordache, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. 

Ministrul Justiţiei a adăugat că în astfel de condiţii Guvernul poate veni cu un act normativ privind graţierea care să nu vizeze faptele penale grave.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close