Antena 3 CNN Politică Dragnea: Candidaturile se depun individual. Geoană şi primarul Amarei au intrat în cursa pentru şefia PSD

Dragnea: Candidaturile se depun individual. Geoană şi primarul Amarei au intrat în cursa pentru şefia PSD

Dragnea: Candidaturile se depun individual. Geoană şi primarul Amarei au intrat în cursa pentru şefia PSD
Sursa foto: Liviu Dragnea
18 Feb 2010   •   14:47

Cinci social-democraţi şi-au depus candidatura până la această oră la şefia partidului, a anunţat secretarul general, Liviu Dragnea, care la rândul său a făcut acest gest individual pentru a-şi reînnoi postul de conducere deţinut în prezent. Potrivit acestuia, alături de Cristian Diaconescu şi Victor Ponta, şi-ar fi oficializat intrarea în cursă atât actualul lider, Mircea Geoană, cât şi primarul social-democrat al localităţii Amara, Moraru Victor. ?Mai este şi o femeie? a precizat Dragnea, care nu a putut însă să-şi amintească cine ar fi aceasta. Secretarul general a susţinut că pretendenţii la funcţii îşi pot depune candidaturile individuale în baza actualului statut şi numai pentru funcţiile existente în acest document, deoarece varianta pe liste constituie în prezent numai o idee, o ipoteză care trebuie mai întâi confirmată prin vot la Congres. În opinia lui Dragnea, cine va dori să-şi depună candidatura pentru o funcţie în ziua Congresului va trebui să primească mai întâi acceptul delegaţilor acestui for.

Dragnea a precizat că fiecare candidat îşi poate depune candidatura în baza actalului statut şi ?nu pe o ipoteză care va fi dezbătută la Congres. El a făcut astfel referire la decizia CExN-ului PSD de luni care votase pentru alegerea viitoarei echipe în baza candidaturi pe liste.

?Decizia CExN se referă la o propunere ce va fi făcută la Congres. Depunerile de candidaturi sunt inviduale. Fiecare om trebuie să scrie cu mânuţa lui că el candidează individual pentru o anumită funcţie. Ora 16:00 ca termen final pentru depunerea candidatuilor rămâne valabil, dar pe actualul statut, se mai pot depune candidaturi la Congres dacă se va accepta prin votul majorităţii? a explicat Dragnea.

El a admis că eventuala apariţie a unor candidaturi în ziua Congresului va ridica o serie de probleme tehnice cum a fi cea a buletinelor de vot care urmează să fie tipărite în aceste zile , dar a sugerat că mâine la CexN se va găsi o soluţie şi în această problemă.

?Mâine ar fi trebuit să ne uităm pe celelalte prevederi statutare de modificare. Congresul va spune însă da sau nu pe statut, dacă se fac algeri sau nu pe actualul statut? a mai afirmat Dragnea.

Dragnea a arătat că a avut o nouă discuţie cu Geoană pe tema modului de candidatură. ?L-am ruagt să se gândească cu mai multă înţelepciune la decizia dumnealui. Interesul tuturor este ca partidul să se comporte uitar şi puternic? şi-a explicat Dragnea noul demers.

Secretarul general al PSD a precizat că, până la această oră, au fost înregistrate cinci candidaturi la şefia partidului: "a fost o doamnă ieri, şi-a depus şi primarul de la Amara. Mai sunt domnul Diaconescu, domnul Geoană şi domnul Ponta" a explicat Dragnea, care nu a exclus însă apariţia unor altor candidaturi pentru această funcţie chiar în ziua Congresului, dar numai pe funcţiile care exista în actualul statut.

El a anunţat că şi-a depus la rândul său, candidatura pentru un nou mandat de secretar general al PSD şi că nu are cunoştinţă dacă pentru această funcţie s-a mai înscris vreun candidat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close