Antena 3 CNN Politică Dragnea: Ponta a cerut să fie audiat la DNA, în dosarul referendumului, dar solicitarea a fost respinsă

Dragnea: Ponta a cerut să fie audiat la DNA, în dosarul referendumului, dar solicitarea a fost respinsă

Dragnea: Ponta a cerut să fie audiat la DNA, în dosarul referendumului, dar solicitarea a fost respinsă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Sep 2013   •   12:36
Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la intrarea în sediul DNA, că pe parcursul anchetei din dosarul referendumului, premierul Victor Ponta a făcut o cerere să fie audiat ca martor în acest caz, dar solicitarea a fost respinsă de procurorii anticorupţie.
 
Liviu Dragnea a venit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a continua studierea probelor din dosarul în care este acuzat de presupuse fapte de corupţie în legătură cu organizarea referendumului din 2012.
 
La intrarea în sediul instituţiei, Dragnea a arătat că doreşte să consulte "amănunţit probele din acest dosar, nu doar să le răsfoiască" şi a precizat că în curând va pleca într-o deplasare de serviciu.
 
Dragnea a spus că una dintre problemele găsite în dosar ar fi o solicitare a premierului Victor Ponta în care acesta arăta că vrea să dea o declaraţie de martor, însă cererea ar fi fost respinsă.
 
Pe 6 septembrie 2012, vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a şefului statului, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.
 
După ce procurorii au anunţat că îl cercetează pe Dragnea, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că el şi toţi membrii BPN şi CExN au semnat autodenunţuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.
 
Procurorii DNA anunţau că au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea. Procurorii anticorupţie precizau că cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012.
 
Pe de altă parte, pe 16 iulie 2013, senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, a depus la DNA un denunţ la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, acuzându-l de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, un document conţinând acuzaţiile fiind dat publicităţii anterior. 
 

 
 
 
 
 

×
Parteneri
Horoscop 1 iunie. Vărsătorii strălucesc, Peştii îşi găsesc echilibrul
x close