Dragnea: Sibiul are multe argumente şi motive pentru a fi reşedinţă a regiunii

de M.Z.    |    11 Iul 2013   •   20:41
Dragnea: Sibiul are multe argumente şi motive pentru a fi reşedinţă a regiunii Foto: Agerpres

Vicepremierul Liviu Dragnea a spus, joi, la Sibiu, că municipiul "are multe argumente pentru a fi reşedinţă a regiunii", fiind îndeplinite mai multe criterii: căi de comunicaţii, capacitate administrativă, instituţională şi resurse umane capabile să gestioneze o administraţie regională.

"Am venit la Sibiu nu neapărat pentru că aş susţine ca reşedinţă a regiunii Sibiul, dar vreau să spun cu toată sinceritatea că Sibiu are multe argumente pentru a fi reşedinţă a regiunii. Decizia nu este încă luată, analiza continuă, dar Sibiu reprezintă o opţiune extrem de serioasă pentru ca reşedinţa regiunii Centru să fie în această localitate", a afirmat Dragnea, potrivit Mediafax.

Vicepremierul a adăugat că oraşul întruneşte multe dintre criteriile necesare pentru a deveni centru regional.

"Este un set de criterii funcţionale la desemnarea regiunilor şi a reşedinţelor. Din punctul de vedere al acestor criterii - căi de comunicaţii, capacitate administrativă, capacitate locativă, instituţională, resurse umane capabile să gestioneze o administraţie regională - Sibiul întruneşte suficiente argumente pentru a avea o opţiune serioasă pentru a avea capitala de regiune", a declarat Dragnea.

Întrebat ce şanse consideră că are Braşovul să fie capitală regională, Dragnea a răspuns: "Mă voi pronunţa la Braşov", anunţând că va avea o dezbatere despre regionalizare şi în acest oraş, în perioada următoare. 

De asemenea, întrebat ce şanse are primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să devină şef de regiune, în contextul în care oraşul ar putea deveni reşedinţă de regiune, Dragnea a precizat: "Eu nu sunt dătătorul de şanse, dar dacă domnul Iohannis va dori să candideze pentru preşedinte al regiunii, eu îl susţin". 

Vicepremierul Dragnea a precizat că a fost luată în discuţie şi posibilitatea înfinţării a două regiuni în zona centru, oraşele Sibiu şi Braşov fiind situate separat.

"Nu pot spune că este o variantă conturată. Am analizat în câteva zone, câteva variante de configurare a regiunilor, neieşind din grila criteriilor. E una din variante, nu reţin acum dacă e o variantă cu susţinere puternică sau nu", a spus Liviu Dragnea, care a adăugat că Tulcea şi Constanţa ar avea argumentele necesare să contureze singure o regiune. 


Parteneri
x close