Antena 3 CNN Politică Eckstein Kovacs: Susţin ieşirea UDMR din Guvern dacă de asta depinde intrarea în Parlament

Eckstein Kovacs: Susţin ieşirea UDMR din Guvern dacă de asta depinde intrarea în Parlament

Eckstein Kovacs: Susţin ieşirea UDMR din Guvern dacă de asta depinde intrarea în Parlament
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Ian 2011   •   14:58

Consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs este de părere că prezenţa UDMR în Parlament este mai importantă decât în Guvern. Acesta a declarat, joi, pentru Mediafax, că va susţine ieşirea UDMR de la guvernare, însă numai dacă de acest lucru depinde intrarea Uniunii în Parlament.

"Scopul meu, dacă devin preşedinte (al UDMR - n.r.), din programul electoral, este ca UDMR să acceadă în Parlament la alegerile din anul viitor", a precizat consilierul prezidenţial.

Peter Eckstein Kovacs susţine că deocamdată este împotriva ieşirii UDMR din Guvern. "Dar, dacă intrarea noastră în Parlament stă în faptul să fim sau să nu fim la guvernare, atunci eu spun că mai bine să ieşim de la guvernare decât să pierdem reprezentarea politică în Parlament", a adăugat acesta.

Întrebat dacă în cadrul coaliţiei de guvernare UDMR şi-a atins ţintele, Eckstein Kovacs a răspuns afirmativ, adăugând însă că mai sunt de îndeplinit şi alte deziderate foarte importante, cum ar fi Legea privind Statutul minorităţilor naţionale, o nouă lege electorală "într-un sens care să păstreze reprezentarea proporţională a UDMR în Legislativ" şi reorganizarea regiunilor de dezvoltare în concordanţă cu doleanţele organizaţiei.

Precizările consilierului prezidenţial vin după ce senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat că UDMR ar trebui să părăsească guvernarea actuală, dacă Executivul nu ia măsuri de relansare economică.


×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close