Antena 3 CNN Politică Elena Udrea îşi justifică acţionarea Olguţei Vasilescu în instanţă cu un citat din Goebbels

Elena Udrea îşi justifică acţionarea Olguţei Vasilescu în instanţă cu un citat din Goebbels

Elena Udrea îşi justifică acţionarea Olguţei Vasilescu în instanţă cu un citat din Goebbels
14 Mar 2010   •   19:46

Ministrul democrat-liberal al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, îşi argumentează pe blog decizia de a o acţiona în instanţă pe Lia Olguţa Vasilescu, senator PSD, folosind un citat din Joseph Goebbels, Ministrul Propagandei Publice în timpul regimului nazist.

"Mă număr printre cei care cred, fără rezerve, că una dintre dimensiunile esenţiale ale democraţiei este garantarea dreptului la exprimare şi informare. Cred însă că rostogolirea, în mod intenţionat, de minciuni, prin intermediul mass-media, până când aceste minciuni ajung să aibă, în percepţia publică, valoare de adevăr, este nocivă pentru democraţie. O minciună repetată de o mie de ori rămâne o miciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr, spunea Goebbels, Ministrul Propagandei Publice în timpul regimului nazist", notează Elena Udrea.

Ministrul susţine că a decis să o dea în judecată pe Olguţa Vasilescu în urma "acuzaţiilor mincinoase" pe care aceasta le-a formulat la adresa sa, la două emisiuni televizate, referitoare la presupusa implicare a sa în arestarea primarului Craiovei.

"Prezentarea acestor fapte ca fiind adevărate, deşi acestea nu pot fi dovedite fiindcă ele nu există, nu are nimic de-a face cu libertatea de exprimare, şi nici nu poate fi trecută cu vederea sub pretextul imunităţii parlamentare legată de dezbateri politice legitime", precizează Udrea pe blog.

Cât priveşte destinaţia sumei cerute, de 100.000 de lei, Udrea susţine că banii vor fi folosiţi pentru a sprijini "înfiinţarea unei fundaţii care să militeze pentru independenţa editorială a jurnaliştilor în raport cu patronii trusturilor de presă şi pentru profesionalism în mass-media din România".

Îi va da în judecată pe toţi cei care îi "lezează reputaţia"

Elena Udrea mai spune că, de acum înainte, îi va da în judecată pe toţi cei care îi defăimează imaginea.

"Mi-am propus să urmez o cale care e la îndemâna oricui. Mai întâi, am luat atitudine. Am decis să îi dau în judecată, de acum înainte, pe cei care îmi lezează reputaţia, şi am facut primul pas: am dat-o în judecată pe Olguţa Vasilescu pentru acuzaţiile mincinoase pe care aceasta le-a formulat la adresa mea. Nu în ultimul rând, vreau să mă asociez, întro mişcare civică, cu cei care sunt dispuşi, asemeni mie, să ajute presa română să se însănătoşească. Cu cei care cred că, tot aşa cum avem nevoie de politicieni responsabili, avem nevoie şi de o presă responsabilă", conchide ministrul.

Elena Udrea a anunţat în urmă cu două zile că o va da în judecată pe Lia Olguţa Vasilescu, revoltată că senatorul PSD i-a legat numele de afacerile şi de arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon. Ea a anunţat atunci că a depus o cerere de chemare în judecată a parlamentarului social-democrat, căreia îi impută acuzaţiile extrem de grave formulate la adresa sa în presă, şi îi cere daune morale de 100.000 de lei.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Elena Udrea Olguta Vasilescu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close