Antena 3 CNN Politică Elena Udrea: Referendumul trebuie să arate opinia bucureştenilor

Elena Udrea: Referendumul trebuie să arate opinia bucureştenilor

Elena Udrea: Referendumul trebuie să arate opinia bucureştenilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
15 Apr 2011   •   17:42

Elena Udrea, ministrul Turismului şi Dezvoltãrii Regionale a declarat vineri, într-o conferinţă de presă că referendumul trebuie să arate exact opinia bucureşenilor asupra problemelor capitalei, pentru a găsi soluţiile ce trebuie aplicate de autorităţi, conform Mediafax.

Udrea a subliniat: „Dacă vrei să afli care este opinia bucureşenilor, trebuie să afli care sunt problemele lor. Dacă tot se face referendum şi vrei o Lege a Capitalei, cred că este decent şi util să îi întrebi pe bucureşteni despre problemele importane şi să afli care sunt soluţiile pe care noi trebuie să le legiferăm.”

Ministrul a arătat şi situaţia creată în condiţiile în care sectorul 1 a semnat un contract ilegal cu o companie de salubrizare, în timp ce sectorul 5 nu dispunea de fonduri pentru salubrizare. „În sectorul 1, spre exemplu, s-a încheiat un contract ilegal cu 400 milioane euro, între PNL şi Romprest, în timp ce la sectorul 5 nu au bani pentru salubrizare. A fost necesarã o acordare de fonduri.”

Liviu Dragnea despre referendum: O şmecherie a doamnei Udrea

În replică, secretarul general al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat că referendumul reprezintă „o şmecherie a doamnei Udrea şi a echipei de manipulatori din spatele PDL”.

Dragnea a spus că sistemul gândit de democrat-liberali are un singur scop – să „zăpăcească lumea”. „Este sistemul acesta de sinusoide: tot timpul inventează un eveniment, când începe să cadă eveniment, alt eveniment, în aşa fel încât să fie o constantă, să acopere problemele reale. Am văzut şi eu şapte întrebări, când de fapt miza principală o reprezintă dacă să rămână sau nu sectoarele”.

Liviu Dragnea s-a arătat sceptic în ceea ce priveşte şansele democrat-liberalilor de a-şi atinge scopul. „Nu cred că mai păcălesc foarte mulţi oameni, pentru că este foarte greu să mai fie crezuţi. Ajungând între 8 şi 10% încredere în miniştri şi Boc şi Băsescu, este foarte greu să convingi 90% din populaţie”.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close