Antena 3 CNN Politică Emil Boc îi face Elenei Udrea un miniguvern punând-o şefă peste patru miniştri

Emil Boc îi face Elenei Udrea un miniguvern punând-o şefă peste patru miniştri

Emil Boc îi face Elenei Udrea un miniguvern punând-o şefă peste patru miniştri
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Iun 2011   •   09:25

Elena Udrea devine şefă peste patru ministere pentru a putea coordona mai bine strategia de turism a României. Premierul Emil Boc a semnat o decizie prin care Elena Udrea devine noua şefă a miniştrilor Funeriu, Boagiu, Cseke şi Borbely, în calitate de coordonator al comitetului interministerial pentru turism, scrie Jurnalul Naţional.

Astfel, ministerele Transporturilor, Educaţiei, Sănătăţii şi Mediului vor fi coordonate de Elena Udrea pentru integrarea domeniilor gestionate de acestea în strategia pentru turism a României.

Acesta nu este primul comitet interministerial care este constituit prin decizia primului ministru. În ultimul an, Emil Boc a mai semnat decizii pentru înfiinţarea unui comitet pentru aplicarea politicii în domeniul ajutorului de stat, unui comitet care mo­nitorizeze îndeplinirea condiţiilor pentru trecerea la moneda euro, unui comitet care să se implice în procesul de reformare a legislaţiei şi procedurilor din dome­niul restituirii proprietăţilor, unui comitet interministerial privind taxa de primă înmatriculare şi a comitetului interministerial pentru combaterea muncii la negru. Comitetul interministerial pentru turism este singurul format exclusiv din miniştri.

În timp ce specialiştii în turism consideră că un astfel de comitet pentru turism este o iniţiativă foarte bună, reclamând lipsa de coordonare dintre ministerele implicate sau care afectează turismul, analiştii politici consideră că "miniguvernul" Elenei Udrea este doar o manevră politică ce are menirea de a-i creşte influenţa ministrului Turismului în Executiv.





×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close