Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Noul acord cu FMI are ca obiectiv creşterea economică, ca urmare a ieşirii din recesiune

Emil Boc: Noul acord cu FMI are ca obiectiv creşterea economică, ca urmare a ieşirii din recesiune

Emil Boc: Noul acord cu FMI are ca obiectiv creşterea economică, ca urmare a ieşirii din recesiune
Sursa foto: Foto: INTACT Images
07 Feb 2011   •   18:58

Premierul Emil Boc a declarat, luni, de la Palatul Victoria, că România a finalizat cu succes un nou acord cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, care va avea ca obiectiv prioritar creşterea economică prin stimularea investiţiilor şi creearea de noi locuri de muncă, faţă de cel anterior care prevedea ieşirea din recesiune.

Mai mult decât atât, Boc a precizat că ţintele de deficit au fost atinse (6,5% faţă de 6,8% cât prevedea acordul cu FMI), în urma măsurilor de austeritate aplicate de Guvern în anul 2010. Premierul a menţionat că în cazul în care s-ar fi continuat cu politica şi deficitele din 2008, România ar fi intrat într-un colaps economic.

Noul acord încheiat cu cele trei instituţii este valid pe durata a doi ani şi are caracter preventiv, întrucât banii puşi la dispoziţie vor fi accesaţi doar în cazuri extreme, când va fi neapărată nevoie de ei.

Astfel, previziunile primului ministru arată un procent de 1,5%-2% din PIB creştere economică pentru 2011 şi de 4,5% pentru 2012, asigurând astfel o situaţie mai bună pebntru fiecare cetăţean în parte.

 

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close