Antena 3 CNN Politică Emil Boc: PD-L propune eliminarea imunităţii pentru parlamentarii miniştri

Emil Boc: PD-L propune eliminarea imunităţii pentru parlamentarii miniştri

Emil Boc: PD-L propune eliminarea imunităţii pentru parlamentarii miniştri
13 Iul 2008   •   14:48

?PD-L propune eliminarea imunităţii parlamentare pentru parlamentarii miniştri?, a declarat duminică Emil Boc, preşedintele PD-L, în cadrul unei conferinţe de presă. ?Practic, Partidul Democrat-Liberal propune asigurarea unei egalităţi de tratament juridic şi constituţional între parlamentarii obişnuiţi şi parlamentarii miniştri?, a explicat liderul PD-L.

În prezent, un parlamentar ?obişnuit? poate fi urmărit oficial fără încuviinţarea Camerei din care face parte ca urmare a revizuirii Constituţiei din 2003. În acelaşi timp, un parlamentar care are şi calitatea de ministru poate fi urmărit penal doar dacă există acordul a două treimi în Camera din care face parte acesta.

Emil Boc consideră că ?tratamentul are un caracter discriminatoriu şi situează parlamentarii miniştri deasupra legii?. ?Noi propunem ca amândouă categoriile de parlamentari să poată fi deferite justiţiei, pentru începerea urmăririi penale fără acordul Camerei din care fac parte?, a subliniat Emil Boc.

Liderul PD-L a continuat explicând că ?atunci când se pune problema reţinerii, arestării sau percheziţiei, să fie solicitat acordul Camerei din care fac parte, dar pentru începerea urmăririi penale nu ar trebui să fie nevoie de acordul Camerei pentru parlamentarul ministru?, a mai spus Emil Boc, preşedintele PD-L.



Luni, Emil Boc a anunţat că a sesizat Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea Regulamentului Camerei Deputaţilor la punerea sub urmărire penală a miniştrilor-parlamentari cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul deputaţilor.

Decizia Curţii Constituţionale cu privire la solicitarea liderului PD-l a fost amânată pentru pentru 17 septembrie, la solicitarea lui Bogdan Olteanu, care a cerut Curţii un "termen rezonabil în care factorii constituţionali să poată exprima un punct de vedere".

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă Emil Boc a ironizat programul de guvernare Alinaţei PSD-PC despre care consideră că ?este o poveste din 1001 de nopţi, spusă de 101 dalmaţieni?. Liderul PD-L a considerat că este oportun să lanseze duminica, la amiază, pe fondul unei acalmii în zona informaţiilor politice, un nou atac la adresa social-democraţilor şi conservatorilor.

Boc susţine că, deşi PSD critică vehement guvernul Tăriceanu, nu şi-a făcut de fapt, decât o autocritică, pentru că este partidul care susţine actualul executiv. Au fost "luaţi în colimator" şi liderii psd, Adrian Năstase şi Mircea Geoană.



Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Consiliile Naţionale reunite ale PSD şi PC, că guvernarea celor două partide îşi propune să ridice salariul minim la 1.000 RON, să contruiască opt stadioane la nivelul standardelor UEFA, şi câte 1.000 de km de autostradă şi căi ferate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close