Antena 3 CNN Politică Epistolele uninominalului: Băsescu-Geoană, 2-1 la scrisori

Epistolele uninominalului: Băsescu-Geoană, 2-1 la scrisori

Epistolele uninominalului: Băsescu-Geoană, 2-1 la scrisori
30 Ian 2008   •   17:51

Epistolele pe tema votului uninominal continuă. Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis liderului PSD Mircea Geoană o scrisoare în care i-a solicitat încă o dată să susţină proiectul de vot uninominal majoritar în două tururi de scrutin. Scrisoarea şefului statului vine ca replică la răspunsul dat de social-democraţi. Aceştia i-au propus lui Băsescu un proiect de sistem de vot proporţional, catalogat de preşedinte ?neconstituţional, în trei dintre prevederile sale centrale?.

?Vă îndemn, din nou, să sprijiniţi legea votului uninominal majoritar în două tururi, conform proiectului de lege deja depus la Parlament de către partidul pe care îl conduceţi. Am convingerea că un lider politic de talia dumneavoastră nu se va răzgândi şi, în acelaşi timp, sunt convins că aveţi respect pentru electorat?, se arată în scrisoarea trimisă preşedintelui PSD, Mircea Geoană.

SCRISOAREA LUI BĂSESCU CĂTRE GEOANĂ (pdf)

Dincolo de criticile aduse sistemului de vot susţinut de această dată de PSD, în scrisoare de miercuri preşedintele îl atacă direct pe Mircea Geoană. Traian Băsescu susţine că uninominal majoritar permite alegătorilor să ştie exact pentru cine votează. Şeful statului a dat exemplu chiar situaţia lui Geoană, amintind despre faptul că acesta locuieşte într-o vilă de la Regia Protocolului de Stat pentru care, ?plăteşte o chirie simbolică, sperând să o cumpere?.

Băsescu îi cere lui Geoană să sprijine votul uninominal majoritar în două tururi, aducând ca argument şi faptul că peste 80% dintre susţinătorii PSD au votat, la referendumul din toamnă, pentru sistemul propus de preşedinte.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close