x close

Eşes la negocierile Ponta - Băsescu pentru învestirea Guvernului Ponta III

de M.Z.    |    05 Mar 2014   •   14:35
Eşes la negocierile Ponta - Băsescu pentru învestirea Guvernului Ponta III 418 Foto: Intact Images
Update 14.35 - Premierul Victor Ponta a rămas să discute cu preşedintele Traian Băsescu, imediat după numirea lui Gabriel Oprea la MAI, în speranţa găsirii unei soluţii pentru învestirea Guvernului Ponta III, însă nici de data aceasta nu au ajuns la un rezultat.
 
Întâlnirea celor doi a durat aproximativ 20 de minute şi are loc după o altă întrevedere de ieri.
 
O nouă întâlnire între preşedinte şi premier ar putea avea loc după decizia CCR de sâmbătă.

______________________________________

Ştirea iniţială 08.59

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta se vor întâlni astăzi pentru a găsi o soluţie de învestire a noului guvern Ponta III, după ce şeful statului a refuzat să semneze decretele de numire ale miniştrilor, motivând că nu ar fi legitim.

Cei doi se întâlnesc, deşi nici unul, nici altul, nu par să fi renunţat, cel puţin declarativ, la poziţiile lor iniţiale.  

Victor Ponta a mers ieri cu noul Executiv să ceară votul de încredere în Parlament, deşi preşedintele Traian Băsescu l-a avertizat că se prezintă cu un guvern ilegitim dacă nu îşi asumă un nou program de guvernare. 

 
 
   
Noul Cabinet ar fi trebuit să se reunească astăzi în şedinţă de Guvern, dar fără miniştrii validaţi, Executivul îşi va amâna întâlnirea.

Preşedintele Băsescu i-a trimis, marţi, o scrisoare premierului Victor Ponta în care îi transmite că este necesar ca, anterior aprobării de către Parlament a propunerilor de modificare în Guvern, să solicite aprobarea Legislativului pentru un nou program de guvernare, în raport cu noua componenţă.

 
După o serie lungă de negocieri cu UDMR, grupul minorităţilor şi PPDDpremierul Victor Ponta a prezentat luni lista miniştrilor pe care şi-i doreşte în viitorul cabinet şi pe care o va prezenta Parlamentului.
 

Citeşte mai multe despre:

Traian Basescu Victor Ponta guvern ponta III
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati