Antena 3 CNN Politică ?Eu cu cine votez?? Murgeanu şi Chiliman se bat pe Sectorul 1

?Eu cu cine votez?? Murgeanu şi Chiliman se bat pe Sectorul 1

?Eu cu cine votez?? Murgeanu şi Chiliman se bat pe Sectorul 1
10 Iun 2008   •   22:26

Atacuri dure în bătălia pentru primăria sectorului 1 al Capitalei. Invitaţi la ?Eu cu cine votez?? de pe Antena 3, cei doi contracandidaţi ? Răzvan Murgeanu (PD-L) şi Andrei Chiliman (PNL) - şi-au aruncat acuze grave şi chiar ameninţări cu instanţa. Cel care a aruncat primul mănuşa a fost actualul edil al Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, care l-a acuzat pe rivalul său democrat-liberal de ?manevre murdare? în ?diferite fiţuici şi ziare obscure?. ?Rechinii imobiliari s-au mobilizat împotriva mea, iar una dintre firme chiar cu ajutorul contracandidatului meu?, a declarat Chiliman, cu direcţie spre Murgeanu.

Mai exact, Chiliman îl acuză pe democrat-liberal că l-ar sprijini pe Gigi Becali să pună mâna, ilegal, pe 27 de hectare de teren din centrul Bucureştiului. Nici răspunsul candidatului PD-L la sectorul 1 nu a fost însă mai prejos. ?Toată această campanie cu rechinii imobiliari este o gogoriţă, iar alipirea mea este strict electorală?, a replicat Murgeanu. Mai mult, el l-a chemat pe Chiliman să probeze toate aceste acuze în instanţă.

MURGEANU: CAMPANIA CU RECHINII IMOBILIARI ESTE O GOGORIŢĂ


Un alt atac la care Murgeanu a trebuit să răspundă s-a referit la o întâlnire pe care acesta a avut-o în urmă cu câteva zile cu doi oameni cărora le-a înmânat un plic. ?Cetăţenii sunt din Chitila şi au venit să-mi povestească cum îmi tăiaţi dumneavoastră bannerele?, a contraatacat democrat-liberalul. Maşina în care se afla fostul viceprimar al Capitalei este cea pusă la dispoziţie de firma de salubrizare, prin contract. ?O să vă dau în judecată. Maşina era a Rosalului şi am tot dreptul, conform contractului, să merg cu ea?, a avertizat Murgeanu. Mai mult, el a arătat contractele care arată acest lucru, dintre primărie şi firmă.

ATACURILE LUI CHILIMAN:


Un element fierbinte a fost constituit de declaraţiile de avere ale celor doi candidaţi. Dacă Andrei Chiliman a refuzat să comenteze declaraţia lui Murgeanu, acesta din urmă a făcut doar o scurtă precizare: ?Chiliman a beneficiat de legea retrocedărilor şi bine a făcut. El este un foarte bun recuperator şi, după ce voi ajunge la Sectorul 1, îl voi consulta ca să recuperăm din terenurile pierdute ale sectorului?.

În ajutorul lui candidaturii lui Răzvan Murgeanu a ieşit şi Gigi Becali, care a declarat că va pune borduri pe tot bulevardul Aviatorilor. ?Luni imediat după alegeri (...) Becali mă vede şi îmi face semn să mă duc la el. Îmi arată bordurile şi-mi zice: 'Dacă ieşi primar, din banii mei am să pun borduri pe tot bulevardul Aviatorilor'?, a explicat Murgeanu.

De sprijin are parte şi candidatul liberal. Este vorba despre susţinerea oficială din partea PSD-ului. Reacţia lui Chiliman a trădat însă reticenţa faţă de un astfel de anunţ venit din partea partidului de opoziţie. ?Susţinerea PSD-ului nu ştiu dacă trebuia făcută public?, a comentat el decizia social-democraţilor.

În finalul emisiunii, fiecare dintre candidaţi a avut ocazia să transmită un mesaj către bucureşteni. În timp ce Murgeanu a vorbit liber, Chiliman a citit un discurs pregătit dinainte. Lucru care nu a scăpat netaxat de rivalul său democrat-liberal. ?Vedeţi c-aţi ratat o frază acolo?, a încheiat Murgeanu, în stilul său caracteristic.

Antena3.ro

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close