Antena 3 CNN Politică Eugen Tomac, omul de casă al preşedintelui Băsescu, şef la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Eugen Tomac, omul de casă al preşedintelui Băsescu, şef la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Eugen Tomac, omul de casă al preşedintelui Băsescu, şef la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Sursa foto: Eugen Tomac,Traian Bãsescu
27 Ian 2010   •   10:31

Premierul Emil Boc a semnat deciziile de numire a democrat?liberalului Valentin Iliescu, actual secretar de stat în Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, la conducerea instituţiei cu rang de ministru, şi a secretarului de stat pentru românii de pretutindeni din cadrul MAE, Eugen Tomac în fruntea Departamentului de profil din Guvern. Eugen Tomac a ocupat în timpul campaniei electorale şi funcţia de coordonator al organizării alegerilor pentru românii din străinătate în noiembrie 2009, fiind acuzat în repetate rânduri că face campanuiie pentru Traian Băsescu pe bani publici.

Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni a fost trecut, la sfârşitul anului trecut, din subordinea MAE în cadrul aparatului de lucru al primului-ministru şi a redenumit ca Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Executivul a mai decis atunci ca Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul să fie condus de un secretar de stat cu rang de ministru.

Tomac a candidat în 2008 pentru un post de deputat şi a fost sprijinit în campania electorală de Elena Băsescu pentru un post de deputat în colegiul Europa de Est-Asia, dar a pierdut. La acel moment, era consilier personal al preşedintelui Traian Băsescu pe probleme privind relaţiile cu românii de pretutindeni. Eşecul la alegeri i-a adus însă promovarea ca secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

În 2009, Eugen Tomac a întors sprijinul familiei prezidenţiale. În calitate de secretar de stat în MAE, Tomac s-a implicat activ în organizarea alegerilor. PSD l-a acuzat că s-a deplasat în străinătate pe bani publici pentru a-i face campanie electorală lui Traian Băsescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: eugen tomac conducere romani guvern
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close