Antena 3 CNN Politică Eurodeputatul PNL Ramona Mănescu cere demisia Elenei Udrea pentru sfidarea Parlamentului European

Eurodeputatul PNL Ramona Mănescu cere demisia Elenei Udrea pentru sfidarea Parlamentului European

Eurodeputatul PNL Ramona Mănescu cere demisia Elenei Udrea pentru sfidarea Parlamentului European
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Apr 2011   •   19:45

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a transmis un comunicat de presă prin care solicită demisia Elenei Udrea din funcţia de Ministru al Dezvoltării Regionale, ca urmare a sfidării Parlamentului European.

Ramona Mănescu, coordonatoarea liberalilor europeni în Comisia pentru Dezvoltare Regională a PE, consideră că România a fost pusa pusă, din nou, într-o situatie extrem de jenantă din cauza indiferenţei guvernului României în relaţia cu Instituţiile Europene.

Elena Udrea, a fost invitată să participe, marţi, la o întâlnire în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI), unde a fost chemată să prezinte raportul cu privire la “performanţele” ministerului pe care îl conduce, dar a refuzat să participe, sfidând, astfel Parlamentul European.

Conform comunicatului, România ar fi trebuit să trimită la Bruxelles încă din luna februarie Planul Naţional de Acţiune în privinţa absorbţiei fondurilor europene, însă autorităţile române au anunţat ca documentul va ajunge la Comisia Europeană abia la sfârşitul acestei săptămâni.

Performanţa fiecărui stat membru şi rata absorbţiei vor fi criterii hotărâtoare pentru stabilirea bugetului aferent următoarei perioade de programare, 2014-2020. "În momentul de faţă, eşecul României în acest domeniu reprezintă principalul argument pentru eurosceptici şi pentru cei care sunt împotriva alocării aceleiaşi sume de la bugetul european pentru politica de coeziune. România are de pierdut, noi toţi avem de pierdut, întreaga politică de coeziune este afectată si guvernul României este responsabil de această situaţie" se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: ramona manescu Elena Udrea
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close