Antena 3 CNN Politică FACIAS: Românii pot determina singuri modificarea Constituţiei. Vezi cum

FACIAS: Românii pot determina singuri modificarea Constituţiei. Vezi cum

FACIAS: Românii pot determina singuri modificarea Constituţiei. Vezi cum
01 Aug 2011   •   23:34

Românii îşi pot lua soarta în propriile mâini şi pot determina singuri chiar modificarea Constituţiei. Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului a început o amplă acţiune de informare a cetăţenilor despre dreptul lor constituţional de demarare a modificării Constituţiei.

Campania FACIAS se numeşte "500.000 de cetăţeni pot schimba Constituţia".

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului a instalat în Bucureşti şi ţară corturi în care voluntari vor distribui materiale de informare.

În acest sens, se va constitui un Comitet de iniţiativă cetăţenească, grup care va formula principalele puncte în care se doreşte modificarea legii fundamentale.

Prin astfel de modificări, cetăţenii ar putea să decidă dacă preşedintele mai trebuie să rămână sau nu în funcţie., să includă prevederi privind dublarea pedepselor pentru infracţiunile săvârşite de persoanele care deţin funcţii publice şi să decidă detenţia pe viaţă, fără posibilitatea reducerii pedepsei, pentru omorul deosebit de grav, pentru traficul de droguri şi pentru pedofilie.

 

×
Subiecte în articol: FACIAS romani Constitutie cetateni
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close