Antena 3 CNN Politică Farsele lui Băsescu: Preşedintele se face că atacă "trustul lui Vântu". Şi marmota...

Farsele lui Băsescu: Preşedintele se face că atacă "trustul lui Vântu". Şi marmota...

Farsele lui Băsescu: Preşedintele se face că atacă "trustul lui Vântu". Şi marmota...
09 Sep 2008   •   22:05

Preşedintele ţării, Traian Băsescu, a reuşit performanţa să atace trei trusturi de presă, nominalizând doar două :). El a acuzat trusturile lui Voiculescu şi Vântu, care "miros a propagandă" Rompetrol şi FNI. Referire evidentă la cel de-al treilea trust de presă, nenominalizat, al lui Dinu Patriciu.

În acest context trebuie precizat că "trustul lui Vântu", în special prin prin Realitatea Tv şi Cotidianul, obişnuieşte periodic să laude acţiunile lui Băsescu şi să-i critice pe cei care nu sunt de acord cu preşedintele. Aşa că, ieşirea intempestivă a lui Băsescu seamănă mai degrabă a farsă, având în vedere includerea prietenilor de la FNI în categoria duşmanilor.

Concret, despre ce este vorba. Traian Băsescu a declarat marţi seară la postul naţional de televiziune că patronii trusturilor ?Antena? şi ?Realitatea? au plătit oameni pentru a suţine că şeful statului a ştiut despre înţelegerea PD-L ? PRM, cu privire la conducerea Senatului, şi că posturile de televiziune menţionate vor minţi şi în campania electorală.

"Au continuat denigrările şi atunci am înţeles că de fapt este alt joc şi, dacă aţi observat, pe două trusturi de presă: pe trustul lui Voiculescu şi pe trustul lui Vântu. Oameni care altfel te... dar le iese din gură propaganda mirosind a Rompetrol şi alta mirosind a bani de la FNI", a spus Traian Băsescu la TVR.

"Campania pe care au dus-o împotriva şefului statului legată de episodul PDL cu Vadim a arătat cum se vor poziţiona şi cum se vor comporta trusturile acestea două de presă, prin oamenii pe care îi plătesc, în timpul campaniei: minciuna va fi axa fundamentală, minciuna la adresa oamenilor pe care nu-i simpatizează Vântu şi Voiculescu", a continuat Şeful Statului, citat de Mediafax.

"Să vezi la oameni care au pretenţia că au fost disidenţi dar miros a benzină când vorbesc, să vezi spunând şi ieri seară ŤCum, dom'le, nu se poate, a avut aranjament cu Vadim, a ştiut Băsescuť. Este posibil aşa ceva, când şeful statului dă două declaraţii oficiale că nu a avut nicio legătură? Câţi bani a costat conştiinţa acestor oameni care să continue să mintă...?", a spus preşedintele.

Traian Băsescu s-a arătat îngrijorat de ?această campanie mincinoasă? care i-a demonstrat ?cum se face campanie electorală?. ?Îmi voi face datoria să-i atenţionez pe români la aceste două trusturi de presă şi la oamenii lor, în mod categoric", a mai spus Traian Băsescu.

Moderatorul emisiunii de la TVR l-a întrebat pe Traian Băsescu cum ar proba acuzaţiile aduse celor două trusturi. "Nu, eu îi chem să probeze mai întâi aranjamentul cu Vadim şi, dacă ei îl probează, a doua zi vin şi eu şi le probez că iau bani. De altfel, ar fi foarte greu ca oamenii ăştia să nu aibă pe ştatul de plată de unde iau bani", a precizat Băsescu.

Şeful Statului a acuzat în repetate rânduri trusturile de presă că duc campanii mincinoase împotriva sa şi că deservesc interese politice.

"Atâta ură câtă concentrează Traian Băsescu în exprimarea faţă de presă eu n-am văzut. Ion Iliescu a fost de o sută de ori mai tocat de presă, dar nu a avut nici pe departe această atitudine abuzivă faţă de instituţia cu cea mai mare credibilitate în România", a declarat Radu Tudor marţi seară, la emisiunea Sinteza Zilei, referindu-se la acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu din interviul acordat TVR.

"Esenţele gândirii sale se trag din FSN. Mi-aduc aminte de politicieni colegi cu domnul Traian Băsescu care vedeau în România Liberă, în ziarul Dreptatea, nişte oficine plătite de CIA, ce cercuri americane, de imperialişti, de oameni care nu aveau creier în cap, ci doar o pungă cu dolari", a continuat Radu Tudor.



"Teza domnului preşedinte este una de carieră la politicienii români, cei care îl critică sunt plătiţi, iar cei care îl laudă sunt cinstiţi. Nu a fost deloc critic cu Corneliu Vadim Tudor, dar a criticat presa", a spus invitatul permanent al emisiunii Sinteza Zilei, analistul Ion Cristoiu.



Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close