Antena 3 CNN Politică Florin Iordache: "Nu am fost citat până acum la DNA pentru ancheta privind Ordonanța 13"

Florin Iordache: "Nu am fost citat până acum la DNA pentru ancheta privind Ordonanța 13"

Florin Iordache: "Nu am fost citat până acum la DNA pentru ancheta privind Ordonanța 13"
Sursa foto: Foto: gov.ro
15 Feb 2017   •   17:05

Fostul ministru al Justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Slatina, că nu a fost citat până în prezent să se prezinte la DNA în ancheta privind elaborarea OUG 13/2017.

Întrebat dacă a primit citaţie până acum pentru a se prezenta la DNA în acest caz, Iordache a spus că nu, subliniind că nu ştie ce anchetează DNA în legătură cu ordonanţa menţionată.

"Ce să vă spun? E o anchetă în derulare, am înţeles că cineva a făcut o sesizare la DNA, anchetează. Să ancheteze!", a adăugat Florin Iordache.

El a mai afirmat că decizia de a demisiona a fost una personală, reprezentând "un pas în spate" în contextul presiunii publice, pentru a nu determina căderea guvernului.

"Eu am avut susţinere totală din partea guvernului, cât şi din partea colegilor mei, în Parlament - a fost şi acea moţiune (...) care a fost respinsă. Dar datorită faptului că s-a inoculat ideea că de fapt Ordonanţa 13 poate duce la căderea guvernului, eu personal mi-am asumat, pentru că cele două proiecte şi cele două idei au fost ale mele. Mi-am asumat, am făcut un pas în spate".

Întrebat dacă a discutat despre conţinutul OUG 13 cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi cu premierul Sorin Grindeanu, Iordache a afirmat că nu a discutat cu Liviu Dragnea pe această temă, însă premierul "a cunoscut cuprinsul ordonanţei".

"Cu domnul Dragnea, vizavi de ordonanţă, n-am discutat. (...) Singurele discuţii le-am avut cu domnul Grindeanu pentru că, până la urmă, erau discuţii colegiale şi dumnealui a ştiut sau a cunoscut cuprinsul ordonanţei, fără îndoială. Tot guvernul a fost de acord cu cuprinsul ordonanţei, nu asta era problema. Problemele au apărut din cauza presiunii publice, că a existat acea tensiune în piaţă că vezi doamne, nu ştiu ce rezolvă această ordonanţă şi cui îi e adresată", a mai declarat Iordache.

El a participat miercuri, la Slatina, la Comitetul Executiv Judeţean al PSD Olt şi apoi la o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, şi de preşedintele executiv al organizaţiei judeţene de partid, Marius Oprescu.

Stănescu şi-a exprimat susţinerea personală şi a organizaţiei de partid pentru Florin Iordache: "Domnul deputat Iordache are tot sprijinul organizaţiei noastre, inclusiv al meu, pentru că până la urmă a fost o decizie a cabinetului Grindeanu (...) nu a fost o decizie numai a dumnealui. De aceea domnul Iordache are tot spirjinul nostru, nu numai la nivel central dar şi la nivel local, inclusiv al meu".

Stănescu a menţionat că fostul ministru al Justiţiei "se aşteaptă" să fie chemat la DNA şi a adăugat că există o presiune "aşa de mare să plecăm de la guvernare, încât aproape că nu vă închipuiţi".

"PSD, la nivelul judeţului Olt, suntem foarte uniţi, solidari, hotărâţi să ne ducem până la capăt programul de guvernare, indiferent câţi mai rămân dintre noi, pentru că presiunea este aşa de mare să plecăm cumva de la guvernare, încât aproape nu vă închipuiţi. Sigur, probabil aţi văzut. În Ministerul Justiţiei, toată lumea a fost chemată la DNA. (...) Domnul ministru (fostul ministru Florin Iordache), probabil o să vă spună, se aşteaptă şi dumnealui să fie (n.r. chemat la DNA). E unicat ce se întâmplă în ţara noastră", a spus Paul Stănescu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Florin Iordache DNA ancheta ordonanta 13 dosar
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close