Antena 3 CNN Politică Flutur: Miniştrii trebuie să vină urgent cu un plan de reducere a agenţiilor guvernamentale

Flutur: Miniştrii trebuie să vină urgent cu un plan de reducere a agenţiilor guvernamentale

Flutur: Miniştrii trebuie să vină urgent cu un plan de reducere a agenţiilor guvernamentale
Sursa foto: Gheorghe Flutur
02 Mar 2009   •   12:13

Descentralizarea, reducerea numărului de agenţii şi companii naţionale şi crearea în această săptămână a unui calendar al elaborării legii unice de salarizare au fost subiectele discutate luni de către membrii coaliţiei de guvernare, a declarat vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur.
Potrivit lui Flutur, liderii PSD şi PDL au discutat despre elaborarea unui strategii şi a unui calendar de reducere a numărului de agenţii, companii şi societăţi naţionale. ?S-a stabilit o linie, pentru a se gândi o strategie de comasare a companiilor şi agenţiilor naţionale. Miniştrii trebuie să vină urgent cu un plan de reducere a agenţiilor guvernamentale. Mai mult, guvernul va găsi în cel mai scurt timp un mod de a comasa agenţiile şi companiile guvernamentale pentru a face economii la buget?, a arătat Flutur. Liderul democrat-liberral a explicat că această măsură este necesară pentru eficientizarea activităţii acestor structuri.
Astfel, ministrul Economiei, Adriean Videanu "are o anumită viziune în acest sens", urmând a prezenta colegilor de guvernare un plan de reorganizare a companiilor din subordine. Exemplul său va fi urmat şi de restul miniştrilor, a mai precizat Flutur.
guvernul va căuta să urgenteze în perioada imediat următoare şi procesul de descentralizare. "În şedinţa de Guvern de miercuri se vor prezenta strategia şi calendarul de descentralizare. Premierul a cerut un ritm alert în ce priveşte strategia de descentralizare", a declarat Gheorghe Flutur, după întâlnirea Biroului Politic Coordonator Central al Coaliţiei PDL-PSD. 
El a mai precizat că acest lucru se va desfăşura prin consultarea tuturor părţilor implicate, ministere, asociaţii profesionale, Asociaţia Consiliilor Judeţene şi primării, "în aşa fel încât acele paliere despre care s-a discutat, poliţie locală, sănătate, învăţământ, agricultură, instituţiile de cultură să facă obiectul descentralizării în perioada următoare".
În ceea ce priveşte problema salarizării unice, Guvernul va analiza miercurea aceasta legislaţia în domeniu.Totodată, membrii coaliţiei au mai discutat despre necesitatea urgentării dezbaterii parlamentare pe cele patru coduri judirice. ?Birourile Permanente ale celor două camere ale Parlamentului vor stabili calendarul exeact pentru crearea comisiilor necesare pentru elaborarea proiectelor de coduri astfel încât în luna mai să avem aceste coduri? a spus Flutur.
Partenerii de guvernare au convenit şi asupra votului pe carer-l vor da pe modificarea Regulamentului Parlamentului prin care se va uşura procedura de avizare a demarării urmăririi penale în cazul foştilor miniştri parlamentari precum Adrian Năstase. ? noi suntem consecvenţi. Vom merge în linie dreaptă pentru trimiterea acestor dosare în justiţie? a afirmat Flutur.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close