Antena 3 CNN Politică Foşti candidaţi parlamentari, alături de Florin Piesic şi Ducu Bertzi, printre propunerile Opoziţiei pentru CA ale SRR şi SRTV

Foşti candidaţi parlamentari, alături de Florin Piesic şi Ducu Bertzi, printre propunerile Opoziţiei pentru CA ale SRR şi SRTV

Foşti candidaţi parlamentari, alături de Florin Piesic şi Ducu Bertzi, printre propunerile Opoziţiei pentru CA ale SRR şi SRTV
23 Iun 2010   •   11:51

Liberalii şi social-democraţii au de gând să numească o serie de artişti în Consiliile de Administraţie ale radio-ului şi televiziunii publice, alături de specialişti cu vechime în domeniu şi foşti candidaţi parlamentari care nu au prins mandat la ultimele alegeri. Dacă PNL a anunţat că o va susţine pe Lucia Hossu Longin, pentru CA al SRTV şi pe Ducu Bertzi şi Stejărel Olaru pentru SRR, în tabăra social-democrată, nume precum Octavian Ştireanu, Radu Podgoreanu şi Anne Juganaru se găsesc pe aceeaşi listă cu Mirela Fugaru, Dan Preda şi Florin Piersic. Decizia va fi luată cel mai probabil astăzi încadrul BPN al PSD. Tot miercuri, dar mai spre seară, conducerea PDL se va reuni pentru a lua în cazul propriilor propuneri de membri în aceste CA-uri. PDL are dreptul la 5 reprezentanţi în conducerile SRR şi SRTV.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a precizat, miercuri, că propunerea liberalilor pentru Consiliul de Administraţie al Televiziunii publice este Lucia Hossu Longin, pentru CA al SRR fiind propuşi Ducu Bertzi şi Stejărel Olaru.

"Propunerea noastră pentru SRTv este Lucia Hossu Longin", a spus Haşotti, citat de Mediafax. El a precizat că, pentru CA al SRR, propunerile PNL pentru cele două locuri care îi revin, potrivit algoritmului politic, sunt Ducu Bertzi şi Stejărel Olaru. Supleantul pentru CA al TVR este Brânduşa Miron, iar supleanţii pentru SRR sunt Oana Sima şi Radu Călin Cristea.

Şi social-democraţii sunt pe punctul de a-şi alege proprii oameni în CA ale SRR şi SRTV. Cu şase locuri negociate cu celelalte formaţiuni politice la nivelul acestor instituţii, câte trei pentru fiecare, PSD are mai multe nume în vizor.

Potrivit unor surse social-democrate, pentru televiziunea publică se face lobby în partid pentru o serie de foşti candidaţi la parlamentare care nu au prins un scaun de deputat sau senator în urma testulşui uninominal, precum anne Jugănaru, Octavian Ştireanu şi Radu Podgoreanu, în timp ce pentru radio-ul public conducerea social-democrată şi-ar lua oameni din domeniul artistic, precum Mirela Fugaru sau Florin Piersic. Dan Preda şi Horia Moculescu ar fi alte nume vehiculate în aprtid pentru CA al SRR.

Şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi-a finalizat propunerilel pentru Consiile de Administraţie ale SRR şi SRTV în persoana Anei Florea şi Cornea Raico. Andreea Julika Ghiţă şi Maria Dobrescu au fot desemnaţi ca membri supleanţi se arată într-un document depus la Birourile Permanente reunite ale Parlamentului.

Marius Vulpe, Antena3.ro

 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close