Antena 3 CNN Politică Fostul baron de Gorj Nicolae Mischie, pus în libertate

Fostul baron de Gorj Nicolae Mischie, pus în libertate

Fostul baron de Gorj Nicolae Mischie, pus în libertate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Mai 2014   •   14:59
Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie, va fi pus în libertate, după ce Tribunalul Gorj a admis, vineri, cererea de eliberare condiționată a acestuia, se arată în decizia instanței, potrivit Agerpres.
 
Decizia este definitivă, iar fostul baron de Gorj va fi eliberat, cel mai probabil, astăzi.
 
Nicolae Mischie a fost arestat în martie 2013 și se află la Penitenciarul Târgu Jiu.
 
Fost baron de Gorj a fost condamnat de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită.
 
În perioada 1999-2002, omul de afaceri Clement Mocanu a efectuat lucrări de construcții și de renovări în valoare de 450.000 de lei la trei clădiri care îi aparțineau lui Mischie.
 
Oamenii legii susțin că fostul președinte al CJ Gorj a intervenit la conducerea Direcției Generale a Finanțelor Publice Gorj, pentru ca omul de afaceri să beneficieze de eșalonarea datoriilor către stat și ridicarea unui sechestru pus pe o hală de construcții.
 
De asemenea, Mischie ar fi intervenit și la conducerea Companiei Naționale a Lignitului Oltenia, pentru încheierea a 56 de contracte de execuție.

Mischie a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj între anii 1996 şi 2004, perioadă în care a condus şi filiala judeţeană a PSD. Anterior el a fost deputat de Gorj, în anul 2008 încercând, fără succes, să candideze pentru un nou mandat în Colegiul 6 din Târgu Jiu.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close