Antena 3 CNN Politică Fostul preşedinte PD-L Constanţa: Băsescu l-a impus pe Onaca la alegerile locale

Fostul preşedinte PD-L Constanţa: Băsescu l-a impus pe Onaca la alegerile locale

Fostul preşedinte PD-L Constanţa: Băsescu l-a impus pe Onaca la alegerile locale
19 Iun 2008   •   15:10

Partidul democrat-liberal riscă să rămână izolat şi nu va obţine la parlamentare mai mult de 28%, dacă nu-şi schimbă poziţia şi atitudininea politică. Sunt declaraţii făcute de un lider democrat-liberal, Stelian Duţu, fostul preşedinte al organizaţiei PD-L Constanţa. Într-un interviu acordat Jurnalului Naţional, Duţu a relatat cum s-au făcut desemnările pentru candidatura la funcţia de primar al Constanţei şi a sugerat că preşedintele Traian Băsescu l-ar impus pe deputatul PD-L Dorel Onaca, implicându-se astfel în activitatea partidului.

În interviul acordat, Stelian Duţu a prezentat o discuţie cu preşedintele PD-L Emil Boc, cel care l-a anunţat că nu va mai candida la preşedinţia consiliului judeţean Constanţa. „L-am întrebat cum e posibil să-l desemneze pe Onaca pentru primărie, pentru că nu va lua nici 10%. Mi-a spus: «nu ne interesează judeţul Constanţa, ne interesează doar municipiul. Iar o structură informativă a prezentat cuiva mai multe informări din care reiese că Onaca e singurul care-l bate pe Mazăre».”, a spus Duţu. „Cuiva, cui? Preşedintelui României?”, a fost întrebat Duţu, care a confirmat: „Da. Cert e că Onaca nu era omul care să-l bată pe Mazăre, şi asta s-a văzut”.

Stelian Duţu spune că implicarea preşedintelui Traian Băsescu în problemele interne ale partidului democrat liberal ar putea fi fatală ambelor părţi. Liderul democrat liberal a explicat că dacă lucrurile vor continua la fel, PD-L nu va obţine mai mult de 28% din voturi la alegerile parlamentare din toamnă, mult sub pragul de 40%, anunţat de preşedintele Băsescu. „Partidul trebuie să-şi găsească nişte lideri care să dea dimensiune partidului, nu să fie slugoi pe o anumită imagine pe care am acceptat-o. Acest partid a intrat în sensul invers al mişcării planetare: nu mai poate să folosească foarte mult din imaginea lui Traian Băsescu în acest moment. Dacă lucrurile vor merge în continuare aşa, s-ar putea ca în 2009 nici Traian Băsescu să nu mai poată salva ceva”, a mai spus Duţu, senator PD-L.

Liderul democrat-liberal este de părere că Alianţa cu PNL ar putea fi refăcută, chiar chiar împotriva voinţei lui Traian Băsescu.

Antena 3

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close