Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Nu sunt acuzată de absolut nimic din partea autorităților și nici nu pot fi" | Dezvăluiri din culisele demisiei sale

Gabriela Firea: "Nu sunt acuzată de absolut nimic din partea autorităților și nici nu pot fi" | Dezvăluiri din culisele demisiei sale

Gabriela Firea a făcut marţi seară, la Antena 3 CNN, dezvăluiri exclusive din culisele demisiei sale din Guvern.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Aug 2023   •   21:31

Gabriela Firea a plecat din Guvernul României şi a renunţat şi la funcţia de Preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti, din care s-a suspendat o perioadă. 

Ea declară că este complet nevinovată, dar a demisionat pentru ca premierul să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români. 

Întrebată dacă acest scandal a scos-o din politica mare, Gabriela Firea a spus că "acest lucru îl vor decide românii, bucureștenii, cetățenii în general, în ce măsură vor mai da un vot în anul electoral care urmează".

"Avem patru tipuri de alegeri anul viitor. Așa cum știu deja toți românii, avem alegeri locale, vom avea alegeri locale europarlamentare, parlamentare și prezidențiale și în măsura în care voi fi candidat, decizia dacă voi rămâne sau nu în politica mare o vor lua doar românii", a spus Gabriela Firea.

Citește și: Gabriela Firea a demisionat din funcția de Ministru al Familiei

"Din punctul meu de vedere, ar fi prematur să ies din politică într-un moment în care s-au aruncat asupra mea acuzații invective și vorbe grele, fără nicio bază reală și vom discuta cu siguranță pe parcursul emisiunii. Nu sunt acuzată de absolut nimic din partea autorităților și nici nu pot fi, pentru că nu am fost parte și nu am făcut nicio acțiune împotriva vreunei persoane. Și atunci, acestea fiind lucrurile, ar fi normal, dacă suntem într-o țară normală și îmi place să sper că suntem, democratică, să pot continua activitatea în acest domeniu".

Gabriela Firea: "Ar fi normal să muncesc în continuare pentru cetățeni. Să nu se pună punct, să fie acum doar punct și virgulă"

"M-am retras imediat după ziua mea, după 13 iulie, pentru că atmosfera era foarte încărcată în mediul politic, în mass-media. Erau foarte multe acuzații la care nici nu mai reușeam să răspund pentru că veneau în cavalcadă și cu o repeziciune, aș putea să spun, fără precedent și cu o duritate, de asemenea, fără precedent", acuză fostul ministru.

Vă amintim că Gabriela Firea a demisionat din funcția de Ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Au fost făcute presiuni la adresa Ministrului Familiei, Gabriela Firea, dar și a premierului Marcel Ciolacu, în contextul scandalului din căminele groazei. 

Cu toate acestea, încă de la începutul scandalului căminelor groazei, Gabriela Firea a încercat să-și demonstreze nevinovăția și faptul că nu a avut nicio legătură cu aceste azile unde bătrânii erau înfometați, bătuți și umiliți. 

Vezi şi: Mugur Ciuvică: "Operațiunea care a dus la demisia Gabrielei Firea a fost făcută pentru a-i uşura candidatura lui Nicuşor Dan"

"Sunt absolut convinsă că adevărul va triumfa și de această dată, chiar dacă puțin mai greu, puțin mai dificil, fiindcă sunt foarte multe interese și de aceea mi-am și luat inima în dinți și imediat după ședința de guvern din 13 iulie am avut întâlnire cu domnul prim-ministru, Marcel Ciolacu, președintele PSD, am avut în acea zi întâlnire și cu domnul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, și le-am spus punctul meu de vedere și anume faptul că, mai ales că am fost om de presă, activitatea guvernului va fi îngreunată.

Cu un ministru care tocmai a demisionat în persoana domnului Marius Budăi, ministrul Muncii, și cu un alt ministru din cabinet care încă este ținta unor atacuri foarte dure și nemeritate în acea perioadă. Practic m-am retras pentru ca Guvernul și prim-ministrul, care a fost proaspăt instalat, să poată să lucreze într-o normalitate. Să nu se ocupe doar de a declara ce se întâmplă cu doamna Firea", a declarat Gabriela Firea, marţi seară, la Antena 3 CNN, adăugând că a mers la întâlnirea cu Marcel Ciolacu cu demisia scrisă.

Gabriela Firea: "Mi-am dorit să protejez imaginea prim-ministrului proaspăt intrat în mandat"

"Sunt absolut convinsă că, într-un timp rezonabil, se va afla tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă și care au fost interesele pentru care, de la ancheta privind căminele din Ilfov extinsă în toată țara, de fapt s-a transformat ulterior într-o campanie dusă împotriva mea, a soțului meu, a familiei mele.

Deci, practic, s-a deviat de la subiectul inițial, de la începutul lui iulie și, ulterior, s-a transformat într-o campanie împotriva mea personal, ca și candidat anunțat de către președintele partidului la Primăria Capitalei", a mai declarat fostul ministru.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea demisie
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close