Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea despre propunerile făcute de Dacian Cioloş: "Sunt deja în Parlament, la inițiativa senatorilor și deputaților PSD"

Gabriela Firea despre propunerile făcute de Dacian Cioloş: "Sunt deja în Parlament, la inițiativa senatorilor și deputaților PSD"

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, senator PSD, a comentat în exclusivitate la Antena 3, propunerile făcute astăzi de Dacian Cioloș, despre care a spus că "sunt cu mare întârziere din punct de vedere practic și al concreteții parlamentare, pentru că toate aceste propuneri sunt deja în Parlament, la inițiativa senatorilor și deputaților PSD".

Gabriela Firea despre propunerile făcute de Dacian Cioloş: "Sunt deja în Parlament, la inițiativa senatorilor și deputaților PSD"
Sursa foto: Gabriela Firea Facebook/Hepta
de Iulia Gorgorin    |    11 Oct 2021   •   13:16

Gabriela Firea a vorbit luni, în exclusivitate la Antena 3, despre planul cu care partidul PSD se va prezenta astăzi la Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis. 

De asemenea, Gabriela Firea a confirmat faptul că PSD va merge pe varianta alegerilor anticipate.

"Am luat şi noi la cunoştinţă despre autopropunerea domnului preşedinte Cioloş, de a fi viitorul premier al ţării. Afirmaţiile făcute de domnia sa sunt corect din punct de vedere teoretic, dar sunt cu delay, cu mare întârziere, din punct de vedere practic şi al concreteţii parlamentare, pentru că toate aceste propuneri sunt deja în Parlament, la iniţiativa senatorilor şi deputaţilor Partidului Social Democrat. Chiar în acest moment am ieşit din şedinţa Biroului Permanent al Senatului, unde grupul nostru parlamentar a propus urgenţă pentru discutarea proiectului de lege privind plafonarea preţurillor la energie şi la gaze naturale, deci noi suntem avansaţi cu aceste proiecte şi sunt propuse la modul concret de către specialiştii noştri. Nu sunt doar declaraţii politice făcute înaintea unor consultări.

De asemenea, apreciez grija pentru români în special, dar aş aduce aminte faptul că săptămâna trecută, senatorii USR-PLUS au votat împotriva proiectului depus de către parlamentarii social-democraţi care prevedea măsuri pentru stimularea natalităţii, ajutorarea familiilor cu mulţi copii, deci un vot împotriva familiilor din România. Au astăzi ocazia să corecteze votul, pentru că fiind lege organică, nu au fost suficiente la numărătoarea de săptămâna trecută şi au astăzi, iată, o nouă şansă de a arăta că vorbele frumoase în declaraţiile politice, se transpun în practică şi anume, în proiecte concrete pentru români.

Noi am votat în unaminitate astăzi la şedinţa Comitetului Politic Naţional, ca delegaţia Partidului Social Democrat, să se prezinte la consultările de la Cotroceni într-o formulă inedită aş spune, preşedintele partidului, secretarul general şi trei aleşi locali, primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene, tocmai pentru că din păcate, am constatat un record sumbru zilele trecute. Guvernul demis prin moţiune a alocat fonduri, în special comunităţilor conduse de aleşi locali PNL, ceea ce nu este corect. Noi nu ne batem pentru bani necesari primarilor, ci primăriilor care au toate proiectele de investiţii şi de dezvoltare pentru municipiile, oraşele, comunele, satele din România. În momentul în care văduveşti o unitate administrativ teritorială de fondurile necesare, înseamnă de fapt sărăcie pentru toţi românii şi vrem să transmitem acest mesaj la Cotroceni", a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Citiți și: Condițiile cu care USR vrea să reintre la guvernare. Dacian Cioloș: ”Avem pregătit un pachet de măsuri”
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close