Antena 3 CNN Politică Gafa uriașă făcută de Klaus Iohannis. Cristoiu: Președintele recunoaște fără să-și dea seama

Gafa uriașă făcută de Klaus Iohannis. Cristoiu: Președintele recunoaște fără să-și dea seama

Ion Cristoiu demontează, într-un editorial pe cristoiublog.ro, atacul preşedintelui Iohannis la PSD, care a susţinut că proiectul legii carantinării individuale este făcut prost. Potrivit jurnalistului, prin declaraţiile sale şeful statului a criticat, de fapt, Guvernul şi Ministerul Justiţiei.

Gafa uriașă făcută de Klaus Iohannis. Cristoiu: Președintele recunoaște fără să-și dea seama
de Gabriel Dano    |    15 Iul 2020   •   16:30

„Marţi, 14 iulie 2020, Klaus Iohannis s-a întors brusc la postura care l-a definit în cei şase ani inutili de mandat. Dacă săptămîna trecută s-a afirmat ca preşedintele tuturor românilor, acum el a revenit, ca o drezină repusă pe şine, la partizanatul greţos. Pe de o parte a apărat Guvernul mai harnic decît o face Raluca Turcan, pe de alta, a atacat PSD.

Nu încape vorbă că Guvernul a trimis Parlamentului, cerînd trecerea prin procedura de urgenţă, un Proiect de lege întocmit parcă la beţie. Pînă şi un candidat la admiterea la Drept la o universitate particulară făcea un Proiect mai bun din punct de vedere juridic.

Se spune că Proiectul a fost făcut de Raed Arafat. După cum arată textul sînt sigur că l-a făcut Raed Arafat. Un ageamiu într-ale Dreptului şi pe deasupra ocupat cît e ziulica de mare să se plimbe pe la televiziunile de ştiri. În România există un minister care se numeşte al Justiţiei. Are şi un ministru, Cătălin Predoiu. Are şi o armată de jurişti, care de care mai bine plătit. Înainte de a fi trimis la Parlament, Proiectul a fost văzut la Ministerul Justiţiei? Nu de ministru, că el nu se coboară la aşa ceva, nu de vreun secretar de stat, dar măcar de jandarmul de la intrarea în sediu?

Klaus Iohannis a revenit la postura de agent electoral al Guvernului Orban

Revenit la postura de agent electoral al Guvernului, Klaus Iohannis a susţinut următoarele:

'PSD reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi, raţiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege'. Cum adică? Raţiunea unei dezbateri parlamentare nu e să facă dintr-un proiect aberant din punct de vedere juridic o lege bună.

Dacă ar fi aşa, nu văd de ce ar mai fi nevoie de un Proiect de lege întocmit de Guvern sub controlul Ministerului Justiţiei. Se poate trimite Parlamentului o foaie albă, urmînd ca Parlamentul, în procedura de urgenţă, să scrie un text.

Dincolo de această năzbîtie, rămîne recunoaşterea de către Klaus Iohannis a unui adevăr. Evident, fără să-şi dea seama de asta:

Guvernul a trimis Parlamentului o lege proastă” a scris Ion Cristoiu, pe cristoiublog.ro.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close