Antena 3 CNN Politică Geoană: Alegerile au fost câştigate de mine, CC trebuie să se pronunţe, democraţia este în pericol (VIDEO)

Geoană: Alegerile au fost câştigate de mine, CC trebuie să se pronunţe, democraţia este în pericol (VIDEO)

Geoană: Alegerile au fost câştigate de mine, CC trebuie să se pronunţe, democraţia este în pericol (VIDEO)
08 Dec 2009   •   15:28

Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe asupra corectitudinii scrutinului, deoarece democraţia din România este pusă în pericol de intenţia lui Traian Băsescu de a instaura o republică după model Belarus, a declarat marţi preşedintele PSD, Mircea Geoană, după o întâlnire cu senatorii PSD-PC. Liderul social-democrat a reafirmat că el este câştigătorul alegerilor prezidenţiale, solicitând CC să se pronunţe asupra corectitudinii scrutinului.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că opinia unanimă a parlamentarilor alianţei PSD+PC este că democraţia se află într-un moment de cumpănă. Liderul social-democrat a acuzat din nou PD-L de fraudarea scrutinului.

"Alegerile acestea au fost câştigate de mine şi de cei care au crezut şi cred în mine. Mulţi români erau fericiţi în urmă cu două zile pentru că pentru prima dată în ultimii douăzeci de ani stânga şi dreapta românească găsiseră un acord de colaborare, aveam o majoritate clară, un prim-ministru desemnat şi un program de guvernare pentru a scote ţara din criză şi în numai câteva ore o maşină infernală de cumpărare şi de fraudare a votului a schimbat voinţa suverană a poporului român", a mai spus Geoană.

Liderul PSD susţine că alegătorii au fost asaltaţi cu mită electorală "în proporţie colosală" de catre cei de la PD-L. Geaonă a acuzat cumpărarea a sute de mii de voturi fie cu bani, fie cu pungi de alimente şi a subliniat că partidul său nu va permite ca această stare de lucruri să fie confinţită legal.

Preşedintele PSD a afirmat că în acest moment democraţia din România este în pericol şi că Traian Băsescu doreşte instaurarea unei republici după modelul Belarus.

"Democraţia românească se află într-un moment de răscruce, fie acceptăm să mergem în continuare cum am mers până acum, fie acceptăm că putem să asistăm la cumpărarea a sute de mii de voturi pe bani, fie putem să acceptăm că România merită o democraţie de tip occidental", a spus preşedintele PSD.

Mircea Geoană a mai susţinut că democrat-liberalii ştiau cu o precizie "suspectă" rezultatul alegerilor înainte de anunţarea acestora.




Preşedintele PSD a vorbit şi despre relaţia pe care partidul pe care îl conduce o are cu PNL. Geoană şi-a exprimat convingerea că relaţia pe care social-democraţii au construit-o cu PNL şi UDMR este una "solidă" şi că el şi Crin Antonescu vor fi în continuare "exponenţii unui alt mod de a face politică în România".

În ceea ce priveşte semnalele date de PNL pentru posibilă guvernare alături de PDL, Mircea Geoană a apreciat că fiecare partid are dreptul să-şi maximizeze poziţia pe care o are în eşichierul politic, dar că este convins că "relaţia de prietenie" pe care a construit-o cu PNL în campanie va continua şi că social-democraţii şi liberalii vor putea să realizeze ceea ce a exprimat electoratul.

"Am încredere că relaţia cu PNL şi UDMR este solidă. Această majoritate este o majoritate de contrapondere la apucăturile nedemocratice la elui Traian Băsescu. (...) Cred că eu şi Crin Antonescu vom fi în continuare exponenţii unui alt mod de a face politică în România", a susţinut Mircea Geoană.

Geoană a precizat că, în cazul în care Traian Băsescu este confirmat preşedinte pentru un nou mandat, trebuie găsită o "formulă de coabitare", prin care să se realizeze un echilibru al puterilor.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close