Geoană: Băsescu susţine uninominalul în funcţie de conjunctură

30 Ian 2008   •   11:31
Geoană: Băsescu susţine uninominalul în funcţie de conjunctură
Liderul social-democrat, Mircea Geoană i-a răspuns preşedintelui Traian Băsescu la scrisoarea pe care acesta a trimis-o marţi politicienilor şi prin care le cerea susţinere pentru varianta sa de vot uninominal. În mesajul său, Geoană îl acuză pe şeful statului că susţine legea în funcţie de conjunctură. Mircea Geoană îi aminteşte preşedintelui că a fost printre primii susţinători ai votului uninominal, încă din 2005. Liderul PSD susţine că Traian Băsescu, deşi se declarase susţinător al acestui tip de scrutin este, în realitate, inamicul său.

"Au fost cel puţin două momente în care dumneavoastră sau susţinătorii dumneavoastră politici din Partidul Democrat aţi blocat adoptarea votului uninominal: atunci când aţi inventat un referendum pentru votul uninominal, cu şanse minime de validare, pentru a face în mod ostentativ şi neconstituţional de fapt campanie în favoarea Partidului Democrat?.

Al doilea moment la care Geoană a făcut referire este ?atunci când Partidul Democrat, alături de PNL, a votat în Comisia de Cod Electoral din Parlament împotriva proiectul PSD privind votul uninominal".

Totodată, Geoană spune că singura soluţie pentru a avea vot uninominal în 2008 este rezolvarea rapidă a obiecţiilor de neconstituţionalitate ridicate de către Curtea Constituţională ca urmare a solicitării preşedintelui.

BĂSESCU LE CERE LIDERILOR DE PARTIDE PARLAMENTARE SĂ SUSŢINĂ UNINOMINALUL

Antena 3

Parteneri
x close