Antena 3 CNN Politică Geoană: "Băsescu, un Nero, care stă de pe deal şi se uită cum dă foc la propria cetate"

Geoană: "Băsescu, un Nero, care stă de pe deal şi se uită cum dă foc la propria cetate"

Geoană: "Băsescu, un Nero, care stă de pe deal şi se uită cum dă foc la propria cetate"
Sursa foto: Mircea Geoanã
21 Oct 2009   •   11:18

Preşedintele PSD, Mircea Geoană l-a acuzat, miercuri, de la tribuna Parlamentului pe şeful statului că a "târât" BNR în disputa politică, prin desemnarea ca premier a lui Lucian Croitoru, căruia social-democratul i-a mai solicitat încă o dată să se retragă. Liderul social-democrat nu a ezitat să-l compare pe şeful statului cu fostul împărat roman Nero, bănuit că ar fi dat foc vechii Rome pentru propriul său orgoliu şi gust artistic.

"A existat şi există o instituţie din statul român pe care actualul preşedinte nu a târât-o în scandal, şi aceea este Banca Naţională a României. Prin selectarea unui om de bună calitate din BNR preşedintele, de fapt, atrage într-un joc de dispută politică instituţia de care avem atât de mare nevoie ca un fel de barometru de echilibru într-o lume tulburată şi învolburată de actualul preşedinte", a spus Geoană.

Liderul PSD a făcut încă o dată un apel la premierul desemnat Lucian Croitoru să renunţe la continuarea jocului lui Băsescu. ""Pentru numele lui Dumnezeu! Îl rog şi pe Croitoru să nu se lase târât într-un joc de imagine care afectează imaginea sa proprie şi imaginea de imparţialitate de a BNR", a declarat liderul PSD.

Geoană l-a comparat pe Traian Băsescu şi cu împăratul roman, Nero. "Sentimentul este că asistăm la un final de regim politic, asistăm probabil la un final de republică, dar în mod evident ceea ce face actualul preşedinte face actualul preşedinte seamănă foarte mult cu ceea ce făcea acum 2000 de ani, împăratul Nero, care stă de pe deal şi se uită cum dă foc la propria cetate", a susţinut preşedintele PSD.

Geoană a spus că PSD va vota declaraţia de susţinere a lui Kalus Iohannis pentru funcţia de premier pentru a fi "apărătorul democraţiei". "Miroase a schimbare de regim politic. Pe 6 decembrie intrăm într-o nouă fază a democraţiei", a afirmat Geoană.

El a arătat că prin această declaraţie a majorităţii parlamentare de susţinere a lui Klaus Iohannis, majoritatea doreşte să dea un răspuns la criza în care preşedintele Traian Băsescu, în mod "cinic", a împins ţara, arătând că lumea este îngrijorată de evoluţia "dramatică şi negativă".

"În acest moment, se vede adevăratul plan al preşedintelui de a păstra Guvernul Boc cu Udrea, Berceanu, Blaga", a afirmat Geoană, întrebând retoric dacă este preferabil ca acest Guvern să conducă România sau să vină un nou guvern, "bazat pe o majoritate de 65%, cu un candidat fără reproşuri".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close