Antena 3 CNN Politică Geoană: Băsescu va încerca să spargă partidele, să aducă un referendum

Geoană: Băsescu va încerca să spargă partidele, să aducă un referendum

Geoană: Băsescu va încerca să spargă partidele, să aducă un referendum
16 Iun 2008   •   17:39

S-au încheiat alegerile, dar nu şi campania. Principalele partide parlamentare încep acum o nouă cursă electorală, pentru creionarea unei soluţii de guvernare. Primii care au ieşit la atac sunt social-democraţii, prin vocea liderului Mircea Geoană. Traian Băsescu "va încerca în continuare să spargă partidele, pentru a-şi crea o eventuală şi iluzorie majoritate la toamnă. Va încerca eventual să aducă un referendum pentru o aşa-zisă republică prezidenţială, pe care să-l suprapună cu alegerile parlamentare", a atacat Geoană.

Iar acuzele nu se opresc aici. "Am constatat cum proiectul preşedintelui Băsescu de a-şi crea un mega-partid prezidenţial a eşuat. Dacă planul a eşuat, asta nu înseamna că Băsescu nu va încerca planul B", a continuat el.

În ceea ce priveşte rezultatele alegerilor locale, preşedintele PSD a anunţat că social-democraţii au câştigat cel mai mare număr de primari la nivelul întregii ţări. Urmează însă convocarea unui comitet, pentru a stabili oferta de guvernare a partidului. "Pe 11 iulie vom lansa oferta de guvernarea partidului nostru, care să răspundă decalajelor sociale din România", a anunţat Geoană.

GEOANĂ: MEGA-PARTIDUL PREZIDENŢIAL A EŞUAT


Antena3.ro

×
Parteneri
Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar
x close