Antena 3 CNN Politică Geoană, despre posibila candidatură a lui Iliescu la Primărie: "O uşoară intoxicare"

Geoană, despre posibila candidatură a lui Iliescu la Primărie: "O uşoară intoxicare"

Geoană, despre posibila candidatură a lui Iliescu la Primărie: "O uşoară intoxicare"
26 Mar 2008   •   13:24

?PSD are un culoar extraordinar către Primăria Capitalei, poate cel mai bun din ultimii ani?, a declarat Mircea Geoană. Întrebat dacă este adevărată informaţia că Ion Iliescu va fi candidatul-surpriză al PSD la primăria Capitalei, Geoană a răspuns scurt: ?este o uşoară intoxicare?. ?Ar fi un lucru foarte interesant ca liderii marcanţi ai PSD-ului să se implice în cursa pentru Bucureşti. Nu cred însă că este cazul lui Ion Iliescu?, a continuat preşedintele socia-democraţilor.

Geoană a vorbit şi despre negocierile cu partidele de stânga, care ar putea ajuta PSD să formeze următorul guvern. Un pact politic va fi semnat cu Partidul Ecologist, Partidul Verde şi Alianţa Socialistă din România numai după alegerile locale. Discuţii au fost purtate şi cu confederaţia sindicală CNSLR Frăţia, cu care PSD îşi doreşte de asemenea un acord.

Liderul PSD a abordat şi decizia de astăzi a BNR, prin care dobânda de referinţă a fost majorată cu 0,5%. ?Banca Naţională a României acţionează pentru a stopa repornirea inflaţiei. Este un lucru necesar şi este singura măsură pe care BNR o are?, a comentat Geoană. El a atacat însă lipsa de măsuri şi de reacţie din partea Guvernului.

?În acest efort conjucat, lipseşte un partener: Guvernul. În acest moment, singurul aliat al stabilităţii macroeconomice este BNR. Suntem în faţa eşecului politicii fiscale a guvernului de dreapta?, a subliniat Geoană.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close