Antena 3 CNN Politică Geoană: L-am anunţat pe Iohannis că îl susţinem şi după 6 decembrie. Ne vedem cu el când revine în ţară

Geoană: L-am anunţat pe Iohannis că îl susţinem şi după 6 decembrie. Ne vedem cu el când revine în ţară

Geoană: L-am anunţat pe Iohannis că îl susţinem şi după 6 decembrie. Ne vedem cu el când revine în ţară
23 Noi 2009   •   23:42

Preşedintele PSD şi candiat al acestei formaţiuni politice în turul 2 al alegerilor prezidenţiale a anunţat, luni, că PSD şi PNL ar urma să se întâlnească cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, la întoarcerea acestuia în ţară. Scopul întâlnirii îl reprezintă discuţii legate de un eventual program de guvernare. Declaraţia lui Mircea Geoană a fost făcută în cadrul emisiunii "Ştirea Zilei".

"L-am anunţat (n.r. pe Klaus Iohannis) de faptul că în Biroul nostru politic am decis să îl susţinem şi după 6 decembrie - e o veste importantă. Mi-a mulţumit, era plecat din ţară, va reveni în câteva zile. Şi a rămas ca atunci când se întoarce să ne vedem împreună, evident şi cu colegii liberali, dacă lucrurile vor evolua în acea direcţie, pentru a putea să începem să lucrăm deja la un început de program de guvernare", a declarat Mircea Geoană.

Liderul PSD a precizat, de asemenea, că, în cursul zilei de luni, a vorbit şi cu liderul liberal, Crin Antonescu.

"Azi (n.r. luni) am vorbit cu Crin Antonescu - o chestiune extrem de politicoasă şi extrem de normală. Doi oameni care ne cunoaştem şi ne preţuim. Eu i-am spus că a făcut într-adevăr o campanie bună şi frumoasă şi n-am pus la suflet (...) Nu am resentimente. Am un sistem de a pune în rafturi diferite lucrurile importante şi lucrurile neesenţiale. Eu nu ţin supărarea. Asta poate că este rău (...) Am o fire bună în felul meu", a spus Geoană.

GEOANĂ: ÎL SUSŢINEM PE IOHANNIS ŞI DUPĂ 6 DECEMBRIE


Mircea Geoană susţine că social-democraţii cred în realizarea unei majoriăţi social-liberale, pentru a putea instala un guvern până de Crăciun şi că viitorul Executiv trebuie format pe baza competenţei. A negat, însă, că s-ar fi purtat negocieri cu liberalii pentru unele poziţii, funcţii sau ministere.

Deocamdată, liderii PSD au convocat Comitetul Executiv al partidului pentru a iniţia încheierea unui acord politic cu liberalii şi alte formaţiuni politice pentru susţinerea în turul doi al alegerilor.

"Dacă lucrurile converg în aceste întâlniri, o să avem o discuţie formală între cele două conduceri pentru a stabili paşii următori", a spus Geoană.


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Klaus Iohannis
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close