Antena 3 CNN Politică Geoană: Merg în America cum merg la Dăbuleni. Ponta a încercat o vizită, dar n-a reuşit

Geoană: Merg în America cum merg la Dăbuleni. Ponta a încercat o vizită, dar n-a reuşit

Geoană: Merg în America cum merg la Dăbuleni. Ponta a încercat o vizită, dar n-a reuşit
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    07 Noi 2011   •   23:02

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, este de părere că ceea ce a supărat PSD în decizia acestuia de a-i retrage sprijinul politic şi de a-l înlocui de la şefia Senatului este o vizită în America pe care şeful PSD, Victor Ponta, nu a reuşit să o facă. Declaraţia a fost făcută luni seara, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Ceea ce a deranjat probabil este că Ponta a încercat să-şi organizeze o vizită în America fără să mă roage, poate aveam nişte cunoştinţe. (...) S-a încercat organizarea unei vizite şi, din motive care îmi scapă, nu s-a putut face", a declarat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, la Antena 3.

În acest timp, susţine Geoană, el spune că merge în America la fel ca la Dăbuleni.

"Eu mă duc în America cel puţin de două ori pe an. (...) Mă duc în America la fel cum mă duc la Dăbuleni, atât de uşor mă duc, pentru că mi-am construit relaţii, lumea mă cunoaşte", a explicat şeful Senatului.

În ceea ce priveşte vizita pe care acesta a făcut-o în America, Geoană spune că nici nu avea cum să se prezinte celor de acolo ca fiind liderul opoziţiei, aşa cum s-a speculat la noi, pentru că americanii ştiu că şefii opoziţiei sunt Antonescu şi Ponta.

"Nu am declarat în America faptul că sunt liderul opoziţiei. Vizita mea a fost una obişnuită, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, în fiecare an", a spus Geoană.

În plus, preşedintele Senatului a mai lămurit un aspect - el spune nu avea nevoie de mandatul partidului pentru a merge în America, deoarece acolo a susţinut "interesele ţării".

 


Mircea Geoană, mâhnit de propunerea colegilor săi de partid. Primesc un scandal de la PSD

Întrebat de starea sufletească pe care o are în urma deciziei PSD, Mircea Geoană a spus că are o stare de mâhnire din cauza faptului că propriul partid din care face parte a găsit cel mai potrivit cadou pentru Traian Băsescu.

"Am o stare de mâhnire, pentru că e o chestiune pe care nu o înţeleg. De multe ori în minoritate, ne-am bătut pentru pensionari, pentru legea asistenţei sociale, pentru legea educaţiei. Ce primesc în schimb? Un scandal la PSD".

Mircea Geoană a ţinut încă o dată să amintească faptul că funcţia de şef al Senatului va fi oferită pe tavă actualei puteri.

"I-au pus pe tavă lui Traian Băsescu, la cei 60 ani, singura funcţie pe care nu o avea, şefia Senatului. Ce cadou era mai bine de făcut acum decât să dăm opoziţiei şi şefia celei de-a doua camere, după ce Camera Deputaţilor o conduce Roberta Anastase", a spus Mircea Geoană.
 

PSD a propus, luni, înlocuirea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, cu Titus Corlăţean. Cel care a făcut propunerea a fost liderului grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu. 

Citeşte şi Geoană: Merg în America cum merg la Dăbuleni. Ponta a încercat o vizită, dar n-a reuşit.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close