Antena 3 CNN Politică Geoană: "Nu-i place preşedintelui domnul Iohannis? Să ne spună. Poate găsim un alt candidat"

Geoană: "Nu-i place preşedintelui domnul Iohannis? Să ne spună. Poate găsim un alt candidat"

Geoană: "Nu-i place preşedintelui domnul Iohannis? Să ne spună. Poate găsim un alt candidat"
Sursa foto: Mircea Geoanã
05 Noi 2009   •   17:18

Preşedintele PSD, Mircea Geoană s-a arătat joi dispus să sprijine un altă propunere de premier al actualei majorităţi parlamentare, dacă preşedintele Traian Băsescu va explica de ce este împotriva nominalizării lui Klaus Iohannis în această funcţie. El a apreciat că democratic ar fi fost ca preşedintele Traian Băsescu să discute cu majoritatea parlamentară şi să se încerce găsirea unei soluţii pentru un Guvern.

"Lucrul elementar democratic este ca atunci când există o majoritate să discute cu acea majoritate. Nu-i place domnul Iohannis? Să ne spună. Poate găsim un alt candidat. Dar văd că nu a avut niciun minim gest democatic, de elementară decenţă: 'Mai oameni buni, nu-mi convine candidratul. Am un drept' (...) Preşedintele are un drept să nominalizeze un candidat. Dar a spune în continuare că o minoritate propune musai primul ministru este un neadevăr demorcati şi este o altă metodă de a fi în Cartea Recordurilor. Nu există într-o democraţie ca o minoritate să propună un prim ministru", a declarat Mircea Geoană.
Referitor la scenariul unei viitoare alianţe de guvernare între PD-L şi PNL vehiculat de şeful statului, Geoană a afirmat că nu crede în această variantă, deoarece nicio formaţiune politică românească, în afară de PD-L, nu mai are încredere în Traian Băsescu. Liderul PSD a susţinut că nu se teme de faptul că partidele vor participa la consultări separat, pentru că PNL este un partid unit.
"Fisuri majore sunt in PD-L" a conchis Geoană, excluzând posibilitatea spargerii actualei majorităţi parlamentare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close