Antena 3 CNN Politică Geoană: Nu plec din partid. Îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia PSD

Geoană: Nu plec din partid. Îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia PSD

Geoană: Nu plec din partid. Îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia PSD
Sursa foto: Mircea Geoanã
25 Feb 2010   •   15:05

Fostul lider al PSD, Mircea Geoană susţine că nu va pleca din partid deşi unii colegi s-ar bucura la auzul acestei veşti. În schimb, el anunţă că-şi va pune mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia deciziei conducerii PSD pentru a nu mai alimenta toate polemicile existente în jurul acestui scaun.
Geoană a anunţat, într-o postare pe blogul său personal, că nu-şi va depune demisia din partid, chiar dacă mulţi colegi se simt incomodaţi de prezenţa sa. Mai mult, el avertizează că nu va sta cu mâinile în sân dacă cei care i-au susţinut candidatura vor fi hărţuiţi de noua conducere într-o acţiune de plătire a poliţelor.

?Vestea proastă pentru cei care se simt incomodaţi de prezenţa mea în PSD este că nu plec din partid. Vestea bună, de data aceasta pentru prietenii şi colegii mei social-democraţi din ţară, este aceeaşi. Nu plec din PSD şi nu voi sta impasibil dacă cei care mi-au fost alături vor fi hărţuiţi şi vânaţi de unii care au poliţe de plătit. Voi rămâne dedicat partidului, devotat valorilor stângii şi preocupat de traiectoria şi destinul PSD. M-am luptat şi am reuşit în ultimii ani să ţin partidul unit. Iar cine încearcă să insinueze altceva, înseamnă că nu a fost în PSD în ultimii 5 ani? afirmă Geoană, referindu-se la ultimele atacuri lansate la adresa sa de către preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase.
Fostul lider se arată foarte iritat de recomandarea mascată adresată de Năastase de a sta cuminte dacă doreşte să-şi păstreze şefia Senatului şi anunţă că nu are de gând să facă jocurile actualei conduceri PSD. Drept urmare este dispus să-şi pună mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia partidului.

?Ceea ce mă îngrijorează însă este insinuarea subtilă pe care o face colegul meu, Adrian. Îmi transmite de fapt ?să stau cuminte, dacă mai vreau funcţia de la Senat?, mesaj pe care de altfel l-am primit şi pe alte canale. Ei bine, răspunsul meu, este foarte simplu: îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia partidului. Dacă decizia PSD va fi că trebuie să demisionez, voi demisiona. Nu am nicio problemă în acest sens. Am însă o problemă când se încearcă cumpărarea tăcerii, oferindu-se la schimb funcţii? mai susţine Geoană.

Totuşi el recomandă foştilor săi colaboratori să încerce să conlucreze cu noul lider, Victor Ponta, pentru binele partidului.

?Sfatul meu pentru toţi aceşti colegi şi colege este să-l lase pe Victor Ponta să conducă partidul. Deocamdată el a câştigat şi el trebuie să conducă. Cine încearcă să-l manevreze pe Victor face un mare rău partidului. În ceea ce mă priveşte, Victor are toată susţinerea mea atâta vreme cât înţelege că el a fost votat de congres şi nu Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Miron Mitrea? conchide Geoană.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close